Μεξικό: Εννέα νεκροί από κατάρρευση εξέδρας λόγω ανέμου σε προεκλογική συγκέντρωση

Μεξικό: Εννέα νεκροί από κατάρρευση εξέδρας λόγω ανέμου σε προεκλογική συγκέντρωση

Μεταξύ των 56 τραυματιών και ο υποψήφιος πρόεδρος της χώρας, Μάινες

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Μεξικό χθες Τετάρτη (τοπική ώρα), όταν τμήμα εξέδρας κατέρρευσε κατά την προεκλογική συγκέντρωση της υποψήφιας δημάρχου της πόλης Σαν Πέδρο, Λορένια Καναβατί. Παράλληλα, ο αριθμός των τραυματιών έχει αυξηθεί στους 56, ανέφερε η τοπική εφημερίδα La Jornada με αναφορά στον κυβερνήτη της πολιτείας Νουέβο Λεόν, Σαμουέλ Γαρσία.

Ο Μεξικανός πρόεδρος, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ανέφερε προηγουμένως, επικαλούμενος τον κ. Γαρσία, ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκαπέντε τραυματίστηκαν.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που ολοκλήρωσε την προεκλογική εκστρατεία της υποψήφιας από το Κίνημα των Πολιτών, Λορένια Καναβάτι. Μαζί της στη σκηνή ήταν και ο υποψήφιος για την προεδρία του Μεξικού από το Κίνημα των Πολιτών, Χόρχε Αλβαρες Μάινες.

Σύμφωνα με οπτικό υλικό, μια ισχυρή ριπή ανέμου χτύπησε τα ηχεία πίσω από μια μεγάλη οθόνη, στην οποία προβαλλόταν εκείνη τη στιγμή το λογότυπο του κόμματος.

Οι ίδιοι οι υποψήφιοι μπόρεσαν να τρέξουν όταν έπεσαν τα συντρίμμια και δεν τραυματίστηκαν σοβαρά. Ο ίδιος ο κ. Μάινες έγραψε σχετικά στο Χ (πρώην Twitter), προσθέτοντας λίγο αργότερα ότι επέστρεψε στο σημείο της έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσει τους τραυματίες.

Μεξικό: Εννέα νεκροί από κατάρρευση εξέδρας λόγω ανέμου σε προεκλογική συγκέντρωση-1

Είπε επίσης ότι ήταν «καλά», αφού μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, αλλά ότι μέλη της ομάδας του τραυματίστηκαν και ανέστειλε τις προεκλογικές του δραστηριότητες.

Η προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο μπέιζμπολ El Obispo και είχε σχεδόν τελειώσει, ενώ οι πολιτικοί έπρεπε να πουν τα τελευταία λόγια. Στη συνέχεια, το μουσικό συγκρότημα Bronco έπρεπε να ανέβει στη σκηνή, η συναυλία του οποίου επρόκειτο να κλείσει την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν τουλάχιστον 700 πολίτες, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Πηγή: La Jornada, Reuters, CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT