Τραμπ: «Ο Πούτιν θα απελευθερώσει τον Γκερσκόβιτς μόνο για χάρη μου»

Τραμπ: «Ο Πούτιν θα απελευθερώσει τον Γκερσκόβιτς μόνο για χάρη μου»

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Ρωσίας, θα το κάνει αυτό για μένα, για κανέναν άλλον, και ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα χρησιμοποιήσει τη σχέση του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να απελευθερώσει τον δημοσιογράφο της Wall Street Εβαν Γκερσκόβιτς ο οποίος κρατείται σε ρωσική φυλακή.

Ο Τραμπ ανέφερε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social ότι αυτό θα συμβεί αμέσως μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη νίκη του επί του προέδρου Τζο Μπάιντεν και την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, όπως τόνισε.

«Ο Εβαν Γκερσκόβιτς, ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, ο οποίος κρατείται από τη Ρωσία, θα απελευθερωθεί σχεδόν αμέσως μετά τις εκλογές, αλλά σίγουρα πριν αναλάβω τα καθήκοντά μου. Θα είναι στο σπίτι του, ασφαλής και με την οικογένειά του», δήλωσε ο Τραμπ.

«Δεν θα πληρώσουμε τίποτα!»

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Ρωσίας, θα το κάνει αυτό για μένα, για κανέναν άλλον, και ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!», τόνισε ακόμα.

Ο Τραμπ δεν αναφέρθηκε σε επαφές με τον Πούτιν ούτε ανέφερε τους λόγους που τον έκαναν να θεωρεί ότι ο Ρώσος ηγέτης θα απελευθέρωνε τον Γκερσκόβιτς.

Ερωτηθείς σχετικά με τα σχόλια, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν «φυσικά και δεν είχε επαφές με τον Ντόναλντ Τραμπ».

Ενα χρονο σε φυλακή της Μόσχας

Ο Γκερσκόβιτς συνελήφθη στη Ρωσία τον περασμένο Μάρτιο με την κατηγορία της κατασκοπείας, την οποία ο ίδιος, η εφημερίδα του και η κυβέρνηση Μπάιντεν απορρίπτουν κατηγορηματικά. Εχει περάσει πάνω από ένα χρόνο σε φυλακή της Μόσχας, χωρίς να έχει οριστεί ημερομηνία δίκης του.

Ο Πούτιν δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι θα μπορούσε να απελευθερωθεί σε αντάλλαγμα για Ρώσο που κρατείται σε γερμανική φυλακή για φόνο.

Ο Πεσκόφ επανέλαβε ότι οι επαφές με την Ουάσιγκτον σχετικά με οποιαδήποτε ανταλλαγή κρατουμένων πρέπει να διεξάγονται «σιωπηλά και απολύτως διακριτικά. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο μπορούν να είναι αποτελεσματικές».

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του 2017-2021, ο Τραμπ εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Πούτιν. Το 2018, αρνήθηκε να κατηγορήσει τον Ρώσο ηγέτη για ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα ευρήματα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών και προκαλώντας επικρίσεις στο εσωτερικό.

Ο Τραμπ υποστήριξε επίσης ότι θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία εντός 24 ωρών από την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, αν και δεν έχει αποκαλύψει το πώς θα πετύχαινε κάτι τέτοιο.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT