Βέμπερ: To VMRO πρέπει να σεβαστεί πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών

Βέμπερ: To VMRO πρέπει να σεβαστεί πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στην παρέμβασή του, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ καλεί την ηγεσία του VMRO «να χρησιμοποιεί με συνέπεια την ονομασία “Βόρεια Μακεδονία”»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ καλεί την ηγεσία του VMRO να «σεβαστεί πλήρως» τη Συμφωνία των Πρεσπών και να χρησιμοποιεί το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

«Η ηγεσία του VMRO θα πρέπει να σεβαστεί πλήρως τις δεσμευτικές διατάξεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και να χρησιμοποιεί με συνέπεια την ονομασία “Βόρεια Μακεδονία”», γράφει ο Βέμπερ και συνεχίζει: «Η τήρηση των διεθνών συμφωνιών είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για εμάς στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Διαφορετικά η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει και η Ε.Ε. δεν θα το δεχτεί αυτό». 

Η παρέμβαση Βέμπερ γίνεται σε μια περίοδο που ο πρωθυπουργός αλλά και η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν τη λέξη «Μακεδονία» όταν απευθύνονται στη χώρα τους, σε παραβίαση των διατάξεων της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

«Πρέπει να καταλάβουν οι φίλοι μας στη Βόρεια Μακεδονία ότι η προεκλογική περίοδος τελείωσε. Τα Σκόπια είναι απομονωμένα και όχι η Ελλάδα. Πιστεύω ότι θα προσαρμοστούν στις πιέσεις που θα ασκηθούν», δήλωσε την Τετάρτη για το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι «τα ζητήματα που αφορούν την ονομασία δεν αλλάζουν».

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε την ηγεσία της γειτονικής μας χώρας «να σοβαρευτεί και να αφήσει τα μικροκομματικά παιχνίδια». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT