ΗΠΑ: Τουλάχιστον 5 νεκροί μετά το πέρασμα ανεμοστρόβιλου

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 5 νεκροί μετά το πέρασμα ανεμοστρόβιλου

Σπίτια ισοπεδώθηκαν και δέντρα ξεριζώθηκαν από τον ανεμοστρόβιλο, ο οποίος κατέστρεψε την πόλη Γκρίνφιλντ. 800 ανεμοστρόβιλοι έχουν καταμετρηθεί στις ΗΠΑ από τις αρχές του έτους

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά το πέρασμα ενός ανεμοστρόβιλου από την Αϊόβα, στις κεντρικές ΗΠΑ.

Σπίτια ισοπεδώθηκαν και δέντρα ξεριζώθηκαν από τον ανεμοστρόβιλο, ο οποίος κατέστρεψε την πόλη Γκρίνφιλντ, με πληθυσμό 2.000 κατοίκων.

«Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από έναν ανεμοστρόβιλο, ο οποίος έπληξε το Γκρίνφιλντ και την περιοχή της κομητείας Αντέρ», δήλωσε η αστυνομία της Αïόβας την Τετάρτη, προσθέτοντας πως ο αριθμός των τραυματιών θα μπορούσε να αυξηθεί.

Ενας ακόμη άνθρωπος έχασε επίσης τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τον ανεμοστρόβιλο, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Ανταμ.

Νοσοκομείο υπέστη ζημιές στο Γκρίνφιλντ και ασθενείς απομακρύνθηκαν προς άλλα ιατρικά κέντρα. Περίπου 100 διασώστες άρχισαν να ψάχνουν τα συντρίμμια, ανακοίνωσε επίσης η κυβερνήτης της Αϊόβα Κιμ Ρέινολντς.

Οπως μεταδίδει το CNN, ο αριθμός των ανεμοστρόβιλων στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες ξεπέρασε τον συνηθισμένο και 800 ανεμοστρόβιλοι έχουν καταμετρηθεί από τις αρχές του έτους.

Δείτε εικόνες

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 5 νεκροί μετά το πέρασμα ανεμοστρόβιλου-1
ΗΠΑ: Τουλάχιστον 5 νεκροί μετά το πέρασμα ανεμοστρόβιλου-2
ΗΠΑ: Τουλάχιστον 5 νεκροί μετά το πέρασμα ανεμοστρόβιλου-3
ΗΠΑ: Τουλάχιστον 5 νεκροί μετά το πέρασμα ανεμοστρόβιλου-4
ΗΠΑ: Τουλάχιστον 5 νεκροί μετά το πέρασμα ανεμοστρόβιλου-5

Φωτογραφίες: Associated Press, Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT