Μαγιόρκα: Το «υπερβολικό βάρος» ίσως η αιτία κατάρρευσης του κλαμπ – Τέσσερις οι νεκροί

Μαγιόρκα: Το «υπερβολικό βάρος» ίσως η αιτία κατάρρευσης του κλαμπ – Τέσσερις οι νεκροί

Οι τοπικές αρχές εκφράζουν φόβους πως πολλοί ίσως παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια του Medusa Beach Club

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση τριώροφου κτίσματος στη Μαγιόρκα που στέγαζε μπαρ-εστιατόριο, χθες, Πέμπτη, το βράδυ. 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, η κατάρρευση σημειώθηκε γύρω στις 20.30 (τοπική ώρα, 21.30 ώρα Ελλάδος) στο κτίριο όπου στεγαζόταν το «Medusa Beach Club», όταν το δάπεδο του καταστήματος κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να πέσουν άνθρωποι στο υπόγειο, όπου βρίσκονταν επίσης πελάτες και προσωπικό.

Το τριώροφο κτίριο, που ήταν δίπλα στη θάλασσα στην τουριστική περιοχή Πλάγια ντε Πάλμα, την ώρα της κατάρρευσης ήταν γεμάτο, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος στις Βαλεαρίδες, ένα αρχιπέλαγος στο οποίο ανήκουν επίσης η Ιμπιζα, η Μινόρκα και η Φορμεντέρα.

Αμέσως μετά την κατάρρευση έσπευσαν στο σημείο πολλοί πυροσβέστες καθώς και ασθενοφόρα που μετέφεραν τους τραυματίες στο νοσοκομείο.

Οι αξιωματούχοι ζήτησαν από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο να παραμείνουν σιωπηλοί προκειμένου να μπορέσουν να ακούσουν τις φωνές των επιζώντων.

Πυροσβέστης που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης περιέγραψε στην τοπική εφημερίδα Ultima Horaτα όσα εκτυλίχθηκαν μετά το δυστύχημα ως «εφιαλτικά». Ανθρωποι έκλαιγαν και ούρλιαζαν, όταν έφτασαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο, πρόσθεσε ο ίδιος. 

Η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων επισήμανε ότι επτά τραυματίες νοσηλεύονται σε «πολύ σοβαρή» κατάσταση και εννέα σε «σοβαρή»

Διασώστες πέρασαν μεγάλο μέρος της νύχτας αναζητώντας στα ερείπια τυχόν άλλα θύματα, όμως πλέον έχουν ολοκληρώσει την επιχείρησή τους.

«Ολοκληρώσαμε (την επιχείρηση), αφού κάναμε τις τελευταίες αναζητήσεις και επιβεβαιώσαμε 20 θύματα, εκ των οποίων τέσσερις νεκροί», δήλωσε ο Εντερ Γκαρσία, επικεφαλής της πυροσβεστικής της Πάλμα στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο IB3.

«Πολλές εθνικότητες»

Τα θύματα είναι «πολλών εθνικοτήτων», πρόσθεσε ο ίδιος. «Αυτό που μπορούμε να επισημάνουμε είναι ότι η πλειονότητα (των θυμάτων) είναι αλλοδαποί και όχι κάτοικοι της Πάλμα», εξήγησε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Προσώρας, άγνωστα παραμένουν τα αίτια του δυστυχήματος. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας, πάντως, το δάπεδο κατέρρευσε ενδεχομένως λόγω του πλεονάζοντος αριθμού επισκεπτών και του υπερβολικού βάρους

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των Αρχών. 

Οι Βαλεαρίδες νήσοι στη Μεσόγειο είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ισπανία, μετά την Καταλωνία. Το 2023 υποδέχθηκαν περισσότερα από 14 εκατ. τουρίστες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT