Kabosu: Πέθανε ο σκύλος – θρύλος των meme και «πρόσωπο» του Dogecoin

Kabosu: Πέθανε ο σκύλος – θρύλος των meme και «πρόσωπο» του Dogecoin

Το 2010, μια φωτογραφία της Καμπόσου με σταυρωμένα πόδια και μια έκφραση στη μουσούδα της σαν μειδίαμα που είχε διακινηθεί μέσω Reddit και Tumblr, έγινε viral παγκοσμίως. 

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Καμπόσου, ο σκύλος που ενέπνευσε το meme Doge, πέθανε στην ηλικία των 18 ετών, έχοντας απολαύσει πάνω από μία δεκαετία διαδικτυακής φήμης

Το ιαπωνικό shiba inu έπασχε από λευκαιμία και ηπατική ανεπάρκεια. 

«Σε όλους εσάς που αγαπούσατε την Καμπόσου, το πρωί της 24ης Μαΐου η Καμπόσου μάς άφησε. Πέθανε γαλήνια χωρίς να υποφέρει, σαν να κοιμόταν, και ενώ ένιωθε τη ζεστασιά των χεριών μου να τη χαϊδεύουν» έγραψε η κηδεμόνας της, Άτσουκο Σάτο. 

«Είμαι σίγουρη πως η Καμπόσου ήταν ο πιο ευτυχισμένος σκύλος στον κόσμο. Κάτι που κάνει κι εμένα την πιο ευτυχισμένη ιδιοκτήτρια του κόσμου» πρόσθεσε. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by かぼすママ (@kabosumama)

Η Σάτο, δασκάλα στο επάγγελμα, είχε υιοθετήσει την Καμπόσου το 2008 από καταφύγιο ζώων όπου είχε σταλεί μετά το κλείσιμο του εκτροφείου όπου είχε γεννηθεί. 

Το 2010, μια φωτογραφία της Καμπόσου με σταυρωμένα πόδια και μια έκφραση στη μουσούδα της σαν μειδίαμα που είχε διακινηθεί μέσω Reddit και Tumblr, έγινε viral παγκοσμίως. 

Kabosu: Πέθανε ο σκύλος – θρύλος των meme και «πρόσωπο» του Dogecoin-1
Το θηλυκό shibu inu είχε εμπνεύσει το κρυπτονόμισμα dogecoin που ξεκίνησε ως αστείο και εξελίχθηκε σε ένα από τα πολλά δημοφιλή εικονικά νομίσματα – Φωτ.: Shutterstock 

Χρήστης του Reddit αναφέρθηκε στην εικόνα αυτή ως «Doge», ένας σκόμιμος βαρβαρισμός – αναφορά σε ένα επεισόδιο του Homestar Runner του 2005.

Η Καμπόσου, εκτός από θρύλος των memes, έγινε επίσης και το έμβλημα του κρυπτονομίσματος Dogecoin. 

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Έλον Μασκ αντικατέστησε για λίγο το μπλε πτηνό και μέχρι πρότινος διάσημο λογότυπο του Twitter, με την εικόνα του διάσημου σκύλου, εκτοξεύοντας την τιμή του κρυπτονομίσματος

Το 2021 το μιμίδιο «Doge» πωλήθηκε ως non-fungible token (NFT) για 4 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: SkyNews

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT