Βρετανία: Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για τη Ράφα θα ενισχύσει τη Χαμάς

Βρετανία: Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για τη Ράφα θα ενισχύσει τη Χαμάς

Το Διεθνές Δικαστήριο, το οποίο είναι το ανώτατο όργανο του ΟΗΕ για την εκδίκαση διαφορών μεταξύ κρατών, εξέδωσε την απόφασή στην υπόθεση της Νότιας Αφρικής που κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανική κυβέρνηση επέκρινε το Διεθνές Δικαστήριο που διέταξε το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική του επίθεση στη νότια πόλη Ράφα της Γάζας, λέγοντας ότι η απόφαση θα ενισχύσει την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Το Διεθνές Δικαστήριο, το οποίο είναι το ανώτατο όργανο του ΟΗΕ για την εκδίκαση διαφορών μεταξύ κρατών, εξέδωσε χθες Παρασκευή την απόφασή του στην υπόθεση της Νότιας Αφρικής που κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία.

«Ούτε ειρήνη, ούτε λύση δύο κρατών»

«Δεν υπάρχει παύση μαχών επειδή η Χαμάς απέρριψε πολύ γενναιόδωρη συμφωνία για του ομήρους από το Ισραήλ. Η παρέμβαση των δικαστηρίων -συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Δικαστηρίου σήμερα- θα ενισχύσει την άποψη της Χαμάς ότι μπορεί να συνεχίσει να κρατά τους ομήρους παραμένοντας στη Γάζα», δήλωσε αργά την Παρασκευή εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Και αν συμβεί αυτό δεν θα υπάρξει ούτε ειρήνη, ούτε λύση δύο κρατών», πρόσθεσε.

Το Διεθνές Δικαστήριο δεν έχει μέσα για να επιβάλει τις εντολές του, αλλά η απόφαση υπογραμμίζει την παγκόσμια απομόνωση του Ισραήλ για τη στρατιωτική εκστρατεία του στη Γάζα, που ξεκίνησε μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT