Ινδία: Τουλάχιστον 24 νεκροί από πυρκαγιά σε χώρο οικογενειακής διασκέδασης

Ινδία: Τουλάχιστον 24 νεκροί από πυρκαγιά σε χώρο οικογενειακής διασκέδασης

Υπάρχουν φόβοι για παγιδευμένους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, κάτω από τα συντρίμμια.

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 24 άτομα, μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε χώρο οικογενειακής διασκέδασης στο Ραζκότ της δυτικής Ινδίας το βράδυ του Σαββάτου.

Η πυρκαγιά έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο και έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, καθώς υπάρχουν φόβοι για κόσμο παγιδευμένο κάτω από τα συντρίμμια.

Περισσότερα από 300 άτομα βρίσκονταν στον χώρο διώροφης κατασκευής όταν ξέσπασε η φωτιά, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους αξιωματικός της πυροσβεστικής.

Η δήμαρχος της Ραζκότ, Ναγιάνα Πεντάντια, δήλωσε στο Reuters ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

«Η εστίασή μας είναι στις επιχειρήσεις διάσωσης. Θα διασφαλίσουμε ότι θα ληφθούν αυστηρά μέτρα κατά των ατόμων που ευθύνονται για το περιστατικό», πρόσθεσε.

Δύο άτομα συνελήφθησαν

Ta αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν προσδιοριστεί. Ο Μπουπέντρα Πατέλ, επικεφαλής υπουργός του Γκουτζαράτ, ενός από τα 28 κρατίδια που συγκροτούν την Ινδία, στο δυτικό παράλιο τμήμα της χώρας, στα σύνορα με το Πακιστάν, όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, δήλωσε ότι η έρευνα για τα αίτια θα ανατεθεί σε «ειδική ομάδα».

Σύμφωνα με αναφορές στα τηλεοπτικά Μέσα, δύο άτομα έχουν συλληφθεί ως ύποπτα σε σχέση με το περιστατικό.

Εικόνες από το σημείο έδειχναν τεράστια πυρκαγιά να «καταπίνει» την κατασκευή και πυκνά σύννεφα καπνού να αναδύονται από το σημείο.

Ολόκληρη η κατασκευή κατέρρευσε, ενώ υπήρξαν αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες, κάποιες από τις σορούς που ανασύρθηκαν ήταν απανθρακωμένες σε βαθμό που η εξακρίβωση της ταυτότητας των θυμάτων καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη.

Ινδία: Τουλάχιστον 24 νεκροί από πυρκαγιά σε χώρο οικογενειακής διασκέδασης-1

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ανήρτησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι η τοπική διοίκηση εργάζεται για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες.

«Εξαιρετικά θλιμμένος από το ατύχημα με την πυρκαγιά στο Ραζκότ. Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που έχασαν τους αγαπημένους τους», ανέφερε ο Μόντι στην ανάρτηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT