Ερευνα του ισραηλινού στρατού για τους θανάτους Παλαιστινίων κρατουμένων

Ερευνα του ισραηλινού στρατού για τους θανάτους Παλαιστινίων κρατουμένων

Οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει καταγγείλει κακοποίηση των κρατουμένων, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ο επικεφαλής εισαγγελέας των ενόπλων δυνάμεων

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα σχετικά με τους θανάτους Παλαιστινίων που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, καθώς και για στρατόπεδο κράτησης που διαχειρίζεται ο στρατός, όπου οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει καταγγείλει κακοποίηση των κρατουμένων, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η επικεφαλής εισαγγελέας των ενόπλων δυνάμεων.

Επικαλούμενη μαρτυρίες πρώην κρατουμένων και γιατρού της βάσης Sde Teiman, η οργάνωση «Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι οι κρατούμενοι έχουν υποστεί σοβαρή βία που τους έχει προκαλέσει κατάγματα, εσωτερική αιμορραγία, ακόμη και θάνατο.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν επίσης κατηγορήσει τους Ισραηλινούς στρατιώτες για δολοφονίες κατά τη διάρκεια του σχεδόν οκτάμηνου πολέμου στη Γάζα.

Στρατιωτική αστυνομία

«Μέχρι σήμερα, 70 έρευνες της στρατιωτικής αστυνομίας έχουν ξεκινήσει για περιστατικά που εγείρουν υποψίες για ποινικά αδικήματα», δήλωσε η αντιστράτηγος Γιφάτ Τομέρ Γερουσαλμί, γενική εισαγγελέας του στρατού, σε συνέδριο που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος του Ισραήλ.

«Οι έρευνες αυτές αφορούν επίσης τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν σχετικά με τις συνθήκες εγκλεισμού στο κέντρο κράτησης Sde Teiman και τους θανάτους κρατουμένων υπό την επιτήρηση του ισραηλινού στρατού. Αντιμετωπίζουμε τους ισχυρισμούς αυτούς πολύ σοβαρά και αναλαμβάνουμε δράση για τη διερεύνησή τους», τόνισε.

Με πληροφορίες από Reuters

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT