Γαλλία: Απετράπη «η πρώτη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων»

Γαλλία: Απετράπη «η πρώτη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων»

Οι γαλλικές Αρχές συνέλαβαν έναν 18χρονο. «Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι προετοίμαζε ενεργά μια επίθεση στο στάδιο Ζοφρουά Γκισάρ», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδιο επίθεσης «ισλαμιστικής έμπνευσης», με στόχο τους αγώνες ποδοσφαίρου, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, απετράπη στο Σεντ Ετιέν, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας (DGSI) προχώρησαν στη σύλληψη ενός 18χρονου Τσετσένου, ο οποίος «φέρεται πως ήθελε να διαπράξει επίθεση ισλαμιστικής έμπνευσης», στο γαλλικό έδαφος.

Πρόκειται για «την πρώτη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που απετράπη» από τις γαλλικές Αρχές και την τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αναφορικά με τον συλληφθέντα, «τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι προετοίμαζε ενεργά μια επίθεση στο στάδιο Ζοφρουά Γκισάρ (Σεντ Ετιέν) με την ευκαιρία των αγώνων που θα διεξαχθούν εκεί», κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 18χρονος ήθελε να επιτεθεί στους θεατές, αλλά και στις δυνάμεις ασφαλείας και «να πεθάνει ως μάρτυρας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT