Κυβερνοεπίθεση από Ρωσία στο πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων

Κυβερνοεπίθεση από Ρωσία στο πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Πολωνίας (PAP) δέχθηκε κυβερνοεπίθεση από τη Ρωσία, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, μετά την εμφάνιση στη ροή ειδήσεων ενός ψευδούς άρθρου που έκανε λόγο για επιστράτευση στη χώρα. 

Η Βαρσοβία έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τη Μόσχα ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Πολωνία λόγω του ρόλου που διαδραματίζει στη διεκπεραίωση στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία. Η Μόσχα απορρίπτει τους ισχυρισμούς αυτούς. 

«Λόγω της πιθανής ρωσικής κυβερνοεπίθεσης στο Πολωνικό Πρακτορείο Ειδήσεων και της παραπληροφόρησης περί υποτιθέμενης επιστράτευσης στην Πολωνία, η Εσωτερική Υπηρεσία Ασφαλείας σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιοποίησης έδρασε άμεσα» δήλωσε ο Γιάτσεκ Ντομπρζίνσκι, εκπρόσωπος του υπουργού που συντονίζει τις ειδικές υπηρεσίες, με ανάρτησή του στο Χ. 

Η ρωσική πρεσβεία στη Βαρσοβία δήλωσε ότι δεν έχει γνώση του συμβάντος και αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω σχόλια. 

Ο Γιαν Γκράμπιετς, επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού, δήλωσε ότι οι ειδικές υπηρεσίες ερευνούν το συμβάν. 

Το άρθρο, που εμφανίσθηκε δύο φορές στον ιστότοπο του Πολωνικού Πρακτορείου Ειδήσεων (PAP) μερικές μέρες πριν τις ευρωεκλογές, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ θα επιστρατεύσει 200.000 άτομα για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

«Το ψευδές άρθρο δημοσιεύθηκε δύο φορές την Παρασκευή, στις 14.00 και στις 14.20, έγραψε το PAP. Και τις δύο φορές απομακρύνθηκε. Μετά την πρώτη απομάκρυνση, ξαναεμφανίσθηκε».

Το PAP ανέφερε ότι ερευνά τις συνθήκες γύρω από το περιστατικό. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT