Μπάιντεν: Ο Νετανιάχου δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια με τον πόλεμο

Μπάιντεν: Ο Νετανιάχου δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια με τον πόλεμο

«Δεν νομίζω, προσπαθεί να βρει λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει», υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος, έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου στον Λευκό Οίκο

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δεν προσπαθεί να παίξει πολιτικά παιχνίδια με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, εξέφρασε την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο στον Λευκό Οίκο, εάν πιστεύει ότι ο Νετανιάχου «παίζει πολιτικά παιχνίδια με τον πόλεμο», ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε «δεν νομίζω». «Προσπαθεί να βρει λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει», υποστήριξε.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με σφοδρές επικρίσεις από κυβερνητικούς εταίρους του, οι οποίοι απειλούν πως θα τον εγκαταλείψουν, σε περίπτωση που αποδεχθεί το σχέδιο συμφωνίας της Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος εταίρος του Νετανιάχου, το κόμμα των υπερορθόδοξων Εβραίων (Shas) ανακοίνωσε ότι θα στήριζε μια ενδεχόμενη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται αναθεώρηση της πολεμικής στρατηγικής στη Λωρίδα της Γάζας.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT