Βρετανία: Πρεμιέρα για τα χαρτονομίσματα με τον βασιλιά Κάρολο Γ’

Βρετανία: Πρεμιέρα για τα χαρτονομίσματα με τον βασιλιά Κάρολο Γ’

Θα αντικαταστήσουν σταδιακά αυτά που φέρουν το πορτρέτο της μητέρας του, Ελισάβετ Β΄

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα χαρτονομίσματα στα οποία εικονίζεται ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ θα κάνουν σήμερα την εμφάνισή τους στα πορτοφόλια των Βρετανών, αντικαθιστώντας σταδιακά αυτά που φέρουν το πορτρέτο της μητέρας του, Ελισάβετ Β΄.

Το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου θα υπάρχει στα νέα τραπεζογραμμάτια των 5, 10, 20 και 50 λιρών Αγγλίας, τα οποία θα παραμείνουν κατά τα άλλα ίδια με τα σημερινά χαρτονομίσματα, εξήγησε σε ανακοίνωσή της χθες, Τρίτη, η Τράπεζα της Αγγλίας.

Αυτά τα νέα τραπεζογραμμάτια από πολυμερές –τα οποία αντικατέστησαν σταδιακά από το 2016 στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τραπεζογραμμάτια από χαρτί– θα κυκλοφορούν δίπλα σε αυτά στα οποία απεικονίζεται το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄.

Θα τυπώνονται σταδιακά για να «αντικαθιστούν αυτά που είναι φθαρμένα», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, ώστε «να ελαχιστοποιηθεί ο περιβαλλοντικός και χρηματοοικονομικός αντίκτυπος» της αλλαγής μονάρχη.

Βρετανία: Πρεμιέρα για τα χαρτονομίσματα με τον βασιλιά Κάρολο Γ’-1
Φωτ.: Bank of England

Τα νομίσματα που φέρουν την εικόνα του Καρόλου Γ΄ είχαν τεθεί σε κυκλοφορία τον Δεκέμβριο 2022, μερικούς μήνες μετά τον θάνατο της μητέρας του.

Το κοινό θα μπορεί επίσης από σήμερα να ανταλλάσσει τα παλιά του χαρτονομίσματα με αυτά με την εικόνα του Καρόλου Γ΄ μέσω της Τράπεζας της Αγγλίας, με όριο τις 300 στερλίνες κατ’ άτομο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT