Ρωσία: Τρεις νεαροί καταδικάστηκαν για δολιοφθορά στον σιδηρόδρομο

Ρωσία: Τρεις νεαροί καταδικάστηκαν για δολιοφθορά στον σιδηρόδρομο

Ενας 20χρονος καταδικάστηκε από δικαστήριο του Ταταρστάν σε φυλάκιση 17 ετών, ενώ δύο έφηβοι θα περάσουν πέντε χρόνια σε σωφρονιστικό κατάστημα ανηλίκων

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε δύο ανήλικους και έναν 20χρονο σε πολυετή φυλάκιση για πράξη δολιοφθοράς στο σιδηροδρομικό δίκτυο, υπογραμμίζοντας πως ενήργησαν προς όφελος της Ουκρανίας.

Ο 20χρονος καταδικάστηκε από δικαστήριο του Ταταρστάν σε φυλάκιση 17 ετών, ενώ οι δύο έφηβοι θα περάσουν πέντε χρόνια σε σωφρονιστικό κατάστημα ανηλίκων.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για εμπρηστική επίθεση σε εξοπλισμό σηματοδότησης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έλαβαν περίπου 85 δολάρια από αγνώστους στην Ουκρανία προκειμένου να διαπράξουν σαμποτάζ σε σιδηροδρομική γραμμή. Η εμπρηστική επίθεση έγινε τον Μάρτιο του 2023 όταν οι δύο έφηβοι ήταν 15 και 16 ετών.

Από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, τοποθεσίες ζωτικής σημασίας για τη ρωσική πολεμική μηχανή έχουν γίνει στόχοι επιθέσεων. Μεταξύ αυτών είναι υποδομές που σχετίζονται με το σιδηροδρομικό δίκτυο, μέσω του οποίου μεταφέρονται στρατεύματα, εξοπλισμός και προμήθειες στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 60 άνθρωποι έχουν συλληφθεί για πράξεις δολιοφθοράς στο ρωσικό σιδηροδρομικό δίκτυο και περίπου 20 είναι ανήλικοι, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, DPA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT