Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η πρώτη πρόβλεψη – εκτίμηση για τη νέα σύνθεσή του

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η πρώτη πρόβλεψη – εκτίμηση για τη νέα σύνθεσή του

Το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) κερδίζει έως 181 έδρες στο νέο ευρωκοινοβούλιο, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες φαίνεται ότι βγαίνουν δεύτεροι. συγκεντρώνοντας 135 έδρες

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) κερδίζει έως 181 έδρες στο νέο ευρωκοινοβούλιο από τις συνολικά 720, σύμφωνα με την πρώτη πρόβλεψη – εκτίμηση για τη νέα σύνθεσή του, που παρουσίασε η πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες φαίνεται ότι βγαίνουν δεύτεροι. συγκεντρώνοντας 135 έδρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες προβλέψεις- εκτιμήσεις στη βάση των έως τώρα exit polls και πρώτων επίσημων αποτελεσμάτων σε κάποια κράτη μέλη, οι φιλελεύθεροι του Renew βγαίνουν τρίτοι με 82 έδρες, ενώ η εθνικιστική ομάδα των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) έως 71 έδρες. 

Η ακροδεξιά Tαυτότητα και Δημοκρατία (ID) βγαίνει πέμπτη εκλογική δύναμη με 62 έδρες, ενώ οι Πράσινοι εκλέγουν έως και 53 ευρωβουλευτές με την Αριστερά να κερδίζει έως 34 έδρες.

Τα μη εγγεγραμμένα σε ευρωομάδα πολιτικά κόμματα (όπως π.χ το κυβερνών ουγγρικό Fidesz) φθάνουν τις 51 έδρες, και άλλα κόμματα 51 έδρες, εξίσου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT