Παραιτείται ο πρωθυπουργός του Βελγίου

Παραιτείται ο πρωθυπουργός του Βελγίου

Το κεντροδεξιό κόμμα του Ανοιχτοί Φλαμανδοί Φιλελεύθεροι και Δημοκράτες κατέγραψε κατακόρυφη πτώση στις εθνικές εκλογές της Κυριακής

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ηγέτης του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρο δήλωσε ότι θα είναι ένας «παραιτηθείς» πρωθυπουργός από το πρωί της Δευτέρας, αφού το κεντροδεξιό κόμμα του Ανοιχτοί Φλαμανδοί Φιλελεύθεροι και Δημοκράτες κατέγραψε κατακόρυφη πτώση στις εθνικές εκλογές της Κυριακής.

«Για εμάς ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη βραδιά, χάσαμε. Από αύριο θα είμαι πρωθυπουργός υπό παραίτηση», δήλωσε στους υποστηρικτές του σε συγκέντρωση. 

Το Open VLD συγκέντρωσε 5,7%, σύμφωνα με τα exit polls, σημειώνοντας πτώση 2,8 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το αποτέλεσμα του 2019. Ο πρόεδρος του κόμματος, Τομ Ονγκένα, δήλωσε ότι και ο ίδιος θα παραιτηθεί.

Ο Ντε Κρό θα παραμείνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός μέχρι να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση.

«Είμαι πεπεισμένος ότι χρειαζόμαστε γρήγορα μια νέα κυβέρνηση, με πλήρεις εξουσίες», πρόσθεσε. «Το μήνυμα των ψηφοφόρων είναι σαφές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT