Μαλάουι: Αγνοείται αεροσκάφος που μετέφερε τον αντιπρόεδρο της χώρας

Μαλάουι: Αγνοείται αεροσκάφος που μετέφερε τον αντιπρόεδρο της χώρας

Πρόκειται για στρατιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε ακόμη εννέα ανθρώπους

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον αντιπρόεδρο του Μαλάουι, Σάουλος Κλάους Τσιλίμα, και άλλους εννέα ανθρώπους αγνοείται, μετέδωσε το BBC Africa.

Το αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας χάθηκε από τα ραντάρ μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα Λιλόνγκουε, ανέφερε η προεδρία της χώρας σε μια σύντομη ανακοίνωση.

Ο γραμματέας της προεδρίας Κόλιν Ζάμπα είπε ότι το στρατιωτικό αεροσκάφος δεν προσγειώθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο και οι προσπάθειες των αρχών να επικοινωνήσουν μαζί του δεν έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής.

Το αεροπλάνο αναχώρησε από τη Λιλόνγκουε στις 9.17 τοπική ώρα και επρόκειτο να προσγειωθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μζούζου στις 10.02.

Ο πρόεδρος δρ Λάζαρους Μακάρθι Τσακουέρα ακύρωσε την προγραμματισμένη αναχώρησή του για τις Μπαχάμες και διέταξε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του αεροπλάνου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT