Ο Σούνακ πετάει «λευκή πετσέτα»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να δηλώσει σήμερα ότι μόνο οι Συντηρητικοί μπορούν να σχηματίσουν ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι σε μια κυβέρνηση υπό τους Εργατικούς, σύμφωνα με διαρροές για την ομιλία του που επικαλείται το πρακτορείο Reuters

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ αναμένεται να δηλώσει σήμερα ότι μόνο οι Συντηρητικοί μπορούν να σχηματίσουν ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι σε μια κυβέρνηση υπό τους Εργατικούς, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. 

Ο Σούνακ, που φαίνεται σχεδόν να προδιαγράφει την ήττα του ενόψει των εκλογών της Πέμπτης, αναμένεται να απευθύνει έκκληση προς όσους ψηφοφόρους της Δεξιάς σκέφτονται να ψηφίσουν το δεξιό κόμμα Reform UK του Νάιτζελ Φάρατζ σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τη συντηρητική του κυβέρνηση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα δηλώσει πως οι ψήφοι στον Φάρατζ θα παρεμποδίσουν τις όποιες ελπίδες έχει το κόμμα του Σούνακ να σχηματίσει ισχυρή αντιπολίτευση.

Οι Συντηρητικοί αναμένεται να χάσουν την εξουσία ύστερα από 14 ταραχώδη χρόνια, που σημαδεύτηκαν από την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ενωση το 2016, και την κρίση του κόστους διαβίωσης που ακολούθησε την πανδημία Covid-19 και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν σταθερά στο Εργατικό Κόμμα του Κιρ Στάρμερ προβάδισμα περίπου 20 μονάδων, με το Reform UK να λειτουργεί μάλλον διασπαστικά για τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους, περιορίζοντας την προοπτική στήριξης προς το Συντηρητικό Κόμμα.

«Απλά φανταστείτε αυτό: εκατοντάδες και εκατοντάδες βουλευτές των Εργατικών να έχουν αντιπολίτευση πέντε εκλεγμένους βουλευτές», αναμένεται να πει ο Σούνακ. «Μια κυβέρνηση των Εργατικών θα ήταν κακή για τη χώρα μας και μια κυβέρνηση των Εργατικών δίχως έλεγχο θα ήταν καταστροφή, από την οποία θα χρειαζόμασταν χρόνια για να ανακάμψουμε» θα υποστηρίξει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT