Washington Post: Ο αντιναύαρχος Μάικλ Ρότζερς υποψήφιος διευθυντής της NSA

Washington Post: Ο αντιναύαρχος Μάικλ Ρότζερς υποψήφιος διευθυντής της NSA

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ετοιμάζεται να ορίσει τον αντιναύαρχο Μάικλ Ρότζερς υποψήφιο διευθυντή της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, της υπηρεσίας που έχει επιφορτιστεί με τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές επικοινωνιών και η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο των επικρίσεων για τις αθρόες παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής που της αποδίδονται, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για τις πληροφορίες αυτές της εφημερίδας.

Σύμφωνα με την Ποστ, ο αξιωματούχος έγινε δεκτός την περασμένη εβδομάδα από τον αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος αποφάσισε να τον τοποθετήσει στην εν λόγω θέση μετά την αποχώρηση λόγω της αποστράτευσης τον Μάρτιο του 2014 του τωρινού διευθυντή της NSA του στρατηγού Κιθ Αλεξάντερ, που βρίσκεται σε αυτήν την θέση από το 2005.

Ο αντιναύαρχος Ρότζερς, η υποψηφιότητα του οποίου αφού ανακοινωθεί πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία, θα διατηρήσει το διπλό ρόλο του διευθυντή της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας και του αρχηγού της λεγόμενης Διοίκησης Κυβερνοχώρου (Cyber Command), που είχε συσταθεί το 2009.

Ηλικίας 53 ετών, ο αντιναύαρχος Ρότζερς διευθύνει αυτή τη στιγμή τις δραστηριότητες του Πολεμικού Ναυτικού του ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο ενώ υπήρξε επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ.

Παρατηρητές θεωρούν ότι ο Ρότζερς διαθέτει όλα εκείνα τα τυπικά προσόντα για να αναλάβει την θέση αυτή, ωστόσο σπεύδουν να επισημάνουν τις πολιτικές δεξιότητες που χρειάζεται ο υποψήφιος για να διευθύνει μια υπηρεσία πληροφοριών όπως η NSA, ιδίως μετά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε μετά τις αποκαλύψεις του πρώην τεχνικού της συμβούλου Έντουαρντ Σνόουντεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή