Συμφωνία πρωθυπουργού και εκλογικής επιτροπής για τις εκλογές στην Ταϊλάνδη

Συμφωνία πρωθυπουργού και εκλογικής επιτροπής για τις εκλογές στην Ταϊλάνδη

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Γινγκλάκ Σιναουάτρα επιβεβαίωσε ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 2 Φεβρουαρίου, ύστερα από συνάντηση που είχε με την εκλογική επιτροπή, η οποία είχε προτείνει την μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής τους εξαιτίας των ταραχών που σημειώνονται στη χώρα, σύμφωνα με πηγή του κυβερνώντος κόμματος.

«Κατά τη σημερινή συνάντηση, η πρωθυπουργός και η εκλογική επιτροπή συμφώνησαν να διεξαχθούν οι εκλογές στις 2 Φεβρουαρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, χωρίς αναβολή», δήλωσε στο Ρόιτερς νομικός σύμβουλος του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση.

Η πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών για τον τερματισμό των διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα που έχουν στόχο την ανατροπή της. Οι διαδηλωτές απέρριψαν τις εκλογές και την Κυριακή εμπόδισαν από το να προσέλθουν στις κάλπες τους ψηφοφόρους που είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν νωρίτερα σε πολλά εκλογικά τμήματα της πρωτεύουσας.

Σήμερα το πρωί κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση της πρωθυπουργού με την εκλογική επιτροπή, άγνωστος άνοιξε πυρ έξω από τις εγκαταστάσεις του ταϊλανδικού στρατού όπου πραγματοποιείτο η συνάντηση, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι, δήλωσε ο Τσουμπόλ Τζουμσάι, ένας εκ των ηγετών των αντικυβερνητικών διαδηλωτών που βρισκόταν στον συγκεκριμένο χώρο βορείως της Μπανγκόκ.

Ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός μετέδωσε ότι ο δράστης ήταν μεταμφιεσμένος σε οδηγό τρίκυκλου ταξί και άνοιξε πυρ εναντίον συγκεντρωμένων μελών της αντιπολιτευόμενης Λαϊκής Επιτροπής Δημοκρατικής Μεταρρύθμισης που διαμαρτύρονταν έξω από το κτίριο.

Οι διαδηλωτές, στη συνέχεια, άρπαξαν τον δράστη και τον ξυλοκόπησαν. Ο δράστης μεταφέρθηκε συνοδευόμενος σε γειτονικό νοσοκομείο, ενώ ο τραυματισμένος διαδηλωτής μεταφέρθηκε σε άλλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή