Μαρίν Λεπέν : Φιλοδοξεί να προκαλέσει τη διάλυση της Ευρωζώνης

Μαρίν Λεπέν : Φιλοδοξεί να προκαλέσει τη διάλυση της Ευρωζώνης

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν η Μαρίν Λεπέν ανέλαβε τα ηνία του Εθνικού Μετώπου το 2011, το κόμμα του πατέρα της φυτοζωούσε, έχοντας χάσει κάθε εκπροσώπηση στη γαλλική Εθνοσυνέλευση. Ενα χρόνο αργότερα, η Λεπέν απέσπασε 17,9% στις προεδρικές εκλογές, ξεκινώντας μια ανοδική πορεία που πατάει στις αποτυχίες της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Η Μαρίν, η μικρότερη από τις τρεις κόρες του ΖανΜαρί Λεπέν, ήταν από μικρή στο πλευρό του και η σχέση τους έγινε πιο στενή μετά τα 16 της χρόνια, όταν η μητέρα της έφυγε μαζί με τον βιογράφο του πατέρα της.

Η 44χρονη Λεπέν, τρις μητέρα και δις διαζευγμένη, είναι δικηγόρος και ευρωβουλευτής από το 2004. Η Λεπέν υποστηρίζει την προστασία των γαλλικών επιχειρήσεων, τη διάλυση της Ευρωζώνης, τη χορήγηση της γαλλικής υπηκοότητας «είτε σε όσους την κληρονομούν είτε σε όσους την αξίζουν» και τον περιορισμό της ετήσιας μετανάστευσης στο 5% των σημερινών επιπέδων. Η Λεπέν έχει στρογγυλέψει τον δηλητηριώδη ρατσιστικό λόγο του πατέρα της, ο οποίος έχει καταδικαστεί για αναμόχλευση μίσους, προσπαθώντας να αποποιηθεί την ταμπέλα της «ακροδεξιάς». «Αρνούμαι να περιοριστώ στο περιθώριο της πολιτικής ζωής», λέει, αλλά το 2012 συγκέντρωσε με μεγάλη δυσκολία τις 500 υπογραφές εκλεγμένων αξιωματούχων που απαιτούνται για την υποψηφιότητα στην προεδρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή