Συνάντηση Φραγκίσκου, Ελισάβετ στο Βατικανό

Συνάντηση Φραγκίσκου, Ελισάβετ στο Βατικανό

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ θα συναντηθεί για πρώτη φορά με τον Πάπα Φραγκίσκο τον Απρίλιο στη Ρώμη, όπου θα βρεθεί ως προσκεκλημένη του Ιταλού προέδρου. Αυτό ανακοινώθηκε χθες από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, το οποίο διευκρίνισε ότι η βασίλισσα και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, θα έχουν ακρόαση με τον Ποντίφικα μετά το γεύμα, που θα δώσει προς τιμήν τους ο πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στη διάρκεια της μονοήμερης επίσκεψής τους στις 3 Απριλίου.

Θα είναι η πρώτη συνάντηση της βασίλισσας, η οποία είναι ανώτατη αξιωματούχος της Εκκλησίας της Αγγλίας, με τον θρησκευτικό ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας απ’ όταν εξελέγη ο Πάπας τον περασμένο Μάρτιο. Το ταξίδι ανακοινώθηκε μία μέρα μετά την επιβεβαίωση ότι η βασίλισσα θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία στις 5-7 Ιουνίου για την 70ή επέτειο από την απόβαση στη Νορμανδία. Η 87χρονη μονάρχης και ο 92χρονος σύζυγός της έχουν περιορίσει τα μακρινά ταξίδια τους, αναθέτοντας την εκπροσώπησή τους στον διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Κάρολο.

To ταξίδι της Ελισάβετ στη Ρώμη είχε προγραμματιστεί τον περασμένο Μάρτιο αλλά αναβλήθηκε αφότου η βασίλισσα διακομίστηκε στο νοσοκομείο με γαστρεντερίτιδα. Η επίσκεψη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα πριν από την εκλογή του νέου Πάπα, που ακολούθησε την παραίτηση του προκατόχου του, Πάπα Βενέδικτου. Ο τελευταίος είχε πραγματοποιήσει μία ιστορική επίσκεψη στη Βρετανία το 2010 με σταθμούς το Εδιμβούργο, τη Γλασκώβη, το Λονδίνο και το Μπέρμιγχαμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή