Reuters: Κοντά σε συμφωνία για έκδοση κοινού ανακοινωθέντος στο Κυπριακό

Reuters: Κοντά σε συμφωνία για έκδοση κοινού ανακοινωθέντος στο Κυπριακό

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοντά σε συμφωνία για έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, που θα επιτρέψει την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, βρίσκεται η ελληνοκυπριακή και η τουρκοκυπριακή πλευρά, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Τα Ηνωμένα Έθνη πασχίζουν εδώ και μήνες για την διατύπωση ενός κοινού ανακοινωθέντος για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

«Σημαντικές διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο τη σύνταξη μιας τελικής και ουσιαστικής κοινής δήλωσης» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Εξάλλου, πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει την Πέμπτη τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Αθήνα, όπου θα έχει διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε ένα εύθραυστο στάδιο» δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης, απέφυγε ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

«Απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί, καθώς και μία λέξη μπορεί να κάνει τη διαφορά», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα το συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή, αλλά με βάση ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών, θεωρώ, είπε, ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά, σε σχέση με το κοινό ανακοινωθέν μεταξύ των δύο πλευρών.

Η δική μας θέση, σημείωσε, είναι ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια παραμένοντας και επιμένοντας στις βασικές αρχές δηλαδή στη συμπερίληψη των τριών «singles»- όπως έχουμε καθιερώσει να τα λέμε –( μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνής προσωπικότητα) μέσα στο κοινό ανακοινωθέν και δίχως να παρεισφρέουν οι όποιες αρνητικές αναφορές.

Πηγή: Reuters με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή