«Το Βερολίνο δεν πρέπει να χρησιμεύει ως αποδιοπομπαίος τράγος», τονίζει η Ιταλίδα ΥΠΕΞ

«Το Βερολίνο δεν πρέπει να χρησιμεύει ως αποδιοπομπαίος τράγος», τονίζει η Ιταλίδα ΥΠΕΞ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Έμμα Μπονίνο δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται από το γερμανικό Τύπο ότι το Βερολίνο, το οποίο υποστηρίζει μια πολιτική δημοσιονομικής λιτότητας στην Ευρώπη, δεν πρέπει να γίνεται αποδιοπομπαίος τράγος στη διαχείριση της κρίσης.

"Αυτοί που καθιστούν τη Γερμανία υπεύθυνη για όλα, δεν αρκούνται να εκτοξεύουν αναληθείς δηλώσεις, είναι επίσης άδικοι", διαβεβαίωσε η επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας μιλώντας στην εφημερίδα "Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ".

Σ' αυτούς που κατηγορούν τη Γερμανία ότι στραγγαλίζει την ανάπτυξη χωρών της νότιας Ευρώπης επιβάλλοντας μια αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, η Μπονίνο απαντά: "Βρίσκω αυτή την κριτική που απευθύνεται στο Βερολίνο, αρκετά στενόμυαλη και μόνο εν μέρει δικαιολογημένη".

"Πάρτε την Ιταλία: το ένα από τα κύρια προβλήματα είναι το τεράστιο χρέος του κράτους. Η εξυπηρέτηση του χρέους κοστίζει 90 δισεκ. ευρώ ετησίως", πρόσθεσε. "Ούτε η Ευρώπη ούτε η Γερμανία είναι υπεύθυνες γι' αυτό, αλλά η Ιταλία".

"Η ιταλική οικονομία δεν αναπτύσσεται πλέον εδώ και δέκα χρόνια. Κανένα κακόβουλο πνεύμα στο εξωτερικό δεν ευθύνεται γι' αυτό", κατέληξε η ιταλίδα υπουργός.

Η Μπονίνο πρόκειται να υποδεχθεί αύριο, Παρασκευή, στη Ρώμη τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Η Ιταλία θα αναλάβει την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή