ΚΟΣΜΟΣ

Συλλήψεις σε Ιταλία και Γερμανία μαφιόζων που έκλεβαν αγροτικές επιδοτήσεις της Ε.Ε.

syllipseis-se-italia-kai-germania-mafiozon-poy-eklevan-agrotikes-epidotiseis-tis-e-e-2007641

Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν 16 υπόπτους ως μέλη της σικελικής μαφίας που κατηγορούνται ότι έκλεψαν αγροτικές επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψους εκατομμυρίων ευρώ.
Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος 16 προσώπων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, παράνομη κατοχή πυροβόλων όπλων και άλλα εγκλήματα. Τα πρόσωπα αυτά συνελήφθησαν στην Κατάνη και τις Συρακούσες της Σικελίας, στο Μιλάνο και το Τορίνο, καθώς και στη Γερμανία, σε συνεργασία με τη γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία BKA.

Οι ύποπτοι, οι οποίοι συνδέονται με τη μαφιόζικη οικογένεια Καπέλο-Καρατέντι της Κατάνης, υποχρέωναν δικαιούχους των αγροτικών επιδομάτων της ΕΕ να τους παραδίδουν τα χρήματα, με αποτέλεσμα να έχουν βάλει στην τσέπη τους από το 2005 ως το 2013 περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ, αναφέρουν σε δήλωσή τους εισαγγελείς στην Κατάνη.

Η εκγληματική συμμορία, η οποία κατηγορείται επίσης ότι αποσπούσε χρήματα για προστασία από τοπικές επιχειρήσεις, λέγεται ότι είχε αρχηγό τη 46χρονη Αγκάτα Μπαλσάμο, τη σύζυγο του φυλακισμένου "νονού" της μαφίας Οράτσιο Πριβιτέρα, ο οποίος εκτίει ποινή ισοβίων για φόνο.

Πηγή: ΑΜΠΕ