Νεκρή διαδηλώτρια από σφαίρα στη Βενεζουέλα

Νεκρή διαδηλώτρια από σφαίρα στη Βενεζουέλα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια 22χρονη φοιτήτρια από την πόλη Βαλένσια στα κεντρικά της Βενεζουέλας σκοτώθηκε σήμερα όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια μιας αντικυβερνητικής διαδήλωσης, όπως κατήγγειλε η οικογένειά της. Πρόκειται για το πέμπτο θύμα κατά τη διάρκεια της αναταραχής που βιώνει η χώρα.

Η Χενέσις Καρμόνα, φοιτήτρια σε σχολή τουριστικών επαγγελμάτων και εστεμμένη βασίλισσα της ομορφιάς σε τοπικά καλλιστεία, πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στη Βαλένσια χθες, ανέφεραν οι συγγενείς της στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Πόσο ακόμη θα ζούμε με αυτόν τον τρόπο; Για πόσο διάστημα θα είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε αυτήν την πίεση, εκείνους που μάς σκοτώνουν;» είπε ένας συγγενής της φοιτήτριας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, στο Ρόιτερς.

«Χρειαζόταν μόλις ένα εξάμηνο για να πάρει το πτυχίο της» προσέθεσε ο ίδιος.

Η ένταση συνεχίζεται στη Βενεζουέλα παρότι ένας ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο Λεοπόλδο Λόπες, ο οποίος κατεζητείτο από τις αρχές με την κατηγορία της υποκίνησης των αιματηρών συγκρούσεων στη χώρα, παραδόθηκε χθες στις δυνάμεις ασφαλείας. Είχαν προηγηθεί τρεις εβδομάδες δυναμικών κινητοποιήσεων εναντίον του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Εκτός από τον θάνατο της φοιτήτριας στη Βαλένσια άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά στο Καράκας και άλλος ένας έχει χάσει την ζωή του όταν παρασύρθηκε από όχημα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην παραλιακή πόλη Καρουπάνο.

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αντίπαλες ομάδες συγκρούστηκαν έξω από το δικαστήριο του Καράκας στο οποίο επρόκειτο να προσαχθεί ο Λόπες, ενώ φοιτητές έκλεισαν μια λεωφόρο στην πρωτεύουσα, βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Αστυνομικοί και διαδηλωτές συγκρούστηκαν σε μια δυτική πόλη των Άνδεων, το Σαν Αντόνιο.

Ο πρόεδρος Μαδούρο δήλωσε ότι «βρίσκομαι στην εξουσία για μόλις 10 μήνες και επί δέκα μήνες αυτή η αντιπολίτευση συνωμοτεί για να με ανατρέψει και για να με δολοφονήσει. Ως πότε η δεξιά θα συνεχίζει να βλάπτει τη χώρα;»

Ο Λόπες χαρακτηρίζεται θερμοκέφαλος από ορισμένους αντιπάλους του στις τάξεις της υπόλοιπης αντιπολίτευσης, από την οποία εμφανίζεται αποξενωμένος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή