Μήνυμα συμπαράστασης από τον Γερμανό πρόεδρο

Μήνυμα συμπαράστασης από τον Γερμανό πρόεδρο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην «ολέθρια», όπως ο ίδιος χαρακτήρισε, ιστορία της χώρας του θα αναφερθεί ο Γερμανός πρόεδρος Γιόακιμ Γκάουκ, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα μεταξύ 5 και 7 Μαρτίου.

«Το έκανα και σε άλλες χώρες και θα δείξω ότι με πονούν όσα έκαναν στο παρελθόν οι Γερμανοί. Θα πω επίσης ότι μου είναι δύσκολο να φανταστώ να απολύονται τόσοι άνθρωποι από το γερμανικό Δημόσιο, όσοι στην Ελλάδα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι νομιμοποιούμαστε να κατηγορούμε την καγκελάριο Μέρκελ για την εξαθλίωση», είπε ο κ. Γκάουκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Deutsche Welle.

Την πεποίθησή του εξέφρασε ο Γερμανός πρόεδρος για τη δημιουργία μεγάλης μεσοπρόθεσμης αναπτυξιακής προοπτικής για τη χώρα, χάρη στα διαθέσιμα κεφάλαια, ενώ προειδοποίησε τους νέους Ελληνες ψηφοφόρους για τους κινδύνους που ενέχει μια αντι-ευρωπαϊκή ψήφος διαμαρτυρίας στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι με την αρωγή της Task Force και την τεχνογνωσία της Γερμανίας, θα καταστούν εφικτοί ο επανασχεδιασμός της δημόσιας διοίκησης και ο εκσυγχρονισμός του φορολογικού συστήματος, ώστε αυτά να ανταποκρίνονται πλήρως στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή