ΚΟΣΜΟΣ

Υποψηφιότητα Βιτάλι Κλίτσκο για προεδρία της Ουκρανίας

ypopsifiotita-vitali-klitsko-gia-proedria-tis-oykranias-2009034

Ο Βιτάλι Κλίτσκο, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας και εκ των ηγετών της εξέγερσης της αντιπολίτευσης εναντίον του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν στις 25 Μαΐου.

"Θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία. Είμαι πεπεισμένος ότι θα πρέπει να αλλάξουμε πλήρως τις αρχές και τους κανόνες του παιχνιδιού στην Ουκρανία, θα πρέπει να αποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη", είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους στο κοινοβούλιο της χώρας.

Το κοινοβούλιο όρισε την 25η Μαΐου ως ημέρα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών μετά την αποπομπή του Γιανουκόβιτς, ο οποίος έχει εγκαταλείψει το Κίεβο από την περασμένη Παρασκευή.

Ο 42χρονος Κλίτσκο ήταν ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στις μαζικές διαδηλώσεις από τον περασμένο Νοέμβριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή ο Γιανουκόβιτς υπαναχώρησε από τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και προτίμησε να συνάψει στενότερους οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ