Αθώος κρίθηκε ο τέως Γερμανός πρόεδρος, Βουλφ

Αθώος κρίθηκε ο τέως Γερμανός πρόεδρος, Βουλφ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΝΟΒΕΡΟ. Αθώος κρίθηκε χθες ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίος κατηγορούνταν για δωροληψία 720 ευρώ. Ο 54χρονος Βουλφ εξέφρασε την ανακούφισή του, τονίζοντας ότι δεν είχε καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα.

Ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλφ κατείχε 20 μήνες το αξίωμα του προέδρου πριν υποχρεωθεί σε παραίτηση τον Φεβρουάριο του 2012, όταν η εισαγγελία ζήτησε από τη Βουλή να άρει την ασυλία του. Την εποχή εκείνη ο γερμανικός Τύπος έβριθε από δημοσιεύματα για αμφιλεγόμενες σχέσεις του Βουλφ με επιχειρηματίες πριν αναλάβει την προεδρία της χώρας. Ο Γερμανός πρόεδρος είχε δυσκολέψει ο ίδιος τη θέση του αφήνοντας μήνυμα στον τηλεφωνητή του διευθυντή της εφημερίδας «Μπιλντ», με το οποίο τον απειλούσε με «πόλεμο» σε περίπτωση που δημοσίευε στοιχεία για το δάνειο του σπιτιού του.

Η υπόθεση, που τελικά κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη, αφορούσε το ταξίδι της οικογένειας Βουλφ στη γιορτή της μπίρας στο Μόναχο το 2008. Η εισαγγελία υποστήριξε πως ο σκηνοθέτης και παραγωγός Ντάβιντ Γκρούνεβολντ πλήρωσε έξοδα ύψους 720 ευρώ για τη φιλοξενία της οικογένειας Βουλφ και ότι, ως αντάλλαγμα, ο πολιτικός από το Αννόβερο μεσολάβησε στην εταιρεία Ζίμενς για να χρηματοδοτήσει ταινία του Γκρούνεβολντ.

«Ο κατηγορούμενος Βουλφ είναι αθώος», είπε χθες ο δικαστής Φρανκ Ρόζενοφ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο Βουλφ είχε λάβει παράνομα χρήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή