Γειτόνισσα άκουσε καβγά του Πιστόριους

Γειτόνισσα άκουσε καβγά του Πιστόριους

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ. Καταρρίπτοντας την προσπάθεια της υπεράσπισης του Οσκαρ Πιστόριους να εμφανίσει την περσινή δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ, ως συνέπεια ενός άτυχου περιστατικού, οι γείτονες του χρυσού παραολυμπιονίκη κατέθεσαν χθες στη δίκη του ότι άκουσαν τις φωνές της άτυχης κοπέλας και μετά ριπές από όπλο. Τρεις γείτονες του Πιστόριους υιοθέτησαν την ίδια ακριβώς αφήγηση και διέψευσαν έτσι τη θεωρία του αθλητή ότι την πυροβόλησε μέσα από μία κλειδωμένη πόρτα τουαλέτας, επειδή την πέρασε για εισβολέα.

Κατά τη συναισθηματικά φορτισμένη δεύτερη μέρα της δίκης, η Μισέλ Μπέργκερ ξέσπασε σε λυγμούς μετά την εξονυχιστική εξέτασή της από τους συνηγόρους του Πιστόριους. «Οταν είμαι στο μπάνιο, ξαναζώ τις κραυγές της. Τις τρομακτικές φωνές της», κατέθεσε η μάρτυρας, η οποία με δυσκολία μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Μια άλλη γειτόνισσα, η Εστέλ βαν ντερ Μέρβε, που μένει 100 μέτρα από το σπίτι του Πιστόριους, περιέγραψε τη μοιραία νύχτα: «Ξύπνησα στη 1.56 τα ξημερώματα από τους ήχους κάποιου που μιλούσε δυνατά και τσακωνόταν. Κράτησε περίπου μία ώρα», είπε στο δικαστήριο.

Ο σύζυγος της Μπέργκερ επίσης ξύπνησε από τις φωνές μιας γυναίκας εκείνο το βράδυ. «Ηταν σαφές ότι η ζωή αυτού του ανθρώπου κινδύνευε», κατέθεσε ο Καρλ Τζόνσον. Στο μεταξύ η μητέρα της Στίνκαμπ δήλωσε ότι ο Πιστόριους την προσπέρασε στη διάρκεια της δίκης και δεν της έδωσε καν την ευκαιρία να τον κοιτάξει στα μάτια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή