ΚΟΣΜΟΣ

Ο Γιανουκόβιτς ζήτησε από τη Ρωσία να στείλει στρατεύματα στο ουκρανικό έδαφος

o-gianoykovits-zitise-apo-ti-rosia-na-steilei-strateymata-sto-oykraniko-edafos-2009984

Στρατιωτική βοήθεια «για να υπερασπιστεί τον ουκρανικό λαό», ζήτησε από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, ο Βιτάλι Τσούρκιν.

Μιλώντας ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Τσούρκιν επικαλέστηκε ένα «μήνυμα» προς αυτό, το οποίο απηύθυνε ο Γιανουκόβιτς στον Πούτιν και στο οποίο ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε ότι η χώρα του «βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου».

Ο Τσούρκιν τόνισε ότι στην επιστολή του, ο Γιανουκόβιτς ανέφερε πως «υπό την επίδραση δυτικών κρατών, διαπράττονται. . . πράξεις τρομοκρατίας και βίας. Άνθρωποι διώκονται για γλωσσικούς και πολιτικούς λόγους. Έτσι καλώ τον πρόεδρο της Ρωσίας, κ. Πούτιν, και του ζητώ να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να αποκατασταθεί η νομιμότητα, η ειρήνη, ο νόμος και η τάξη, η σταθερότητα» καθώς και «να προασπιστεί ο λαός της Ουκρανίας».

Ο Τσούρκιν κρατούσε ένα αντίγραφο της επιστολής αυτής, το οποίο επέδειξε στους αντιπροσώπους των κρατών-μελών του ΣΑ του ΟΗΕ.