Καμπάνια για το μέλλον της νεολαίας στην Ευρώπη ενόψει των ευρωεκλογών

Καμπάνια για το μέλλον της νεολαίας στην Ευρώπη ενόψει των ευρωεκλογών

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκστρατεία με στόχο το θέμα της νεανικής ανεργίας να αναδειχθεί πρώτο στην ευρωπαϊκή ατζέντα ενόψει των ευρωεκλογών, αναλαμβάνουν οι οργανώσεις νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη της Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, στόχος της καμπάνιας που έχει τίτλο «Αρκετά με την κρίση τους – Ας κοιτάξουμε το μέλλον μας», είναι να εστιάσουν την προσοχή όλων των υποψηφίων των ευρωεκλογών σε ένα πλαίσιο πολιτικής για την ευρωπαϊκή νεολαία που να θέτει ως προτεραιότητες, την επένδυση στην ποιοτική εργασία και στις ευκαιρίες για επαγγελματική κατάρτιση.

Όπως ανέφεραν, 7.5 εκατομμύρια νέοι άνθρωποι στην Ευρώπη είναι σήμερα άνεργοι ή δεν έχουν κάποια επαγγελματική κατάρτιση, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της κοινωνικής δυσπραγίας που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές της λιτότητας.

Το συνολικό κόστος των επιδομάτων που καταβλήθηκαν και της παραγωγής που χάθηκε ανέρχεται, όπως υποστήριξαν σε 150 δισεκατομμύρια ευρώ.

Υποστήριξαν τέλος ότι ο προϋπολογισμός των έξι δισεκατομμυρίων ευρώ του προγράμματος «Εγγύηση για τη νεολαία», είναι «ανεπαρκής» για να ενισχύσει την απασχόληση των νέων για τα επόμενα 7 χρόνια, τη στιγμή που όπως ανέφεραν οι προβληματικές τράπεζες έχουν λάβει πάνω από 160 δισεκατομμύρια σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις ομοσπονδίες απαιτείται ένα ποσόν τουλάχιστον 21 δισεκατομμυρίων ανά έτος προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την ενίσχυση της απασχόλησης χωρίς να περιλαμβάνονται στο ποσόν αυτό οι πόροι που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις κυβερνήσεις σε εθνικό επίπεδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή