Η Τιμοσένκο βλέπει ανταρτοπόλεμο

Η Τιμοσένκο βλέπει ανταρτοπόλεμο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδεχόμενη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία «θα έχει άμεση συνέπεια τον ανταρτοπόλεμο» στη χερσόνησο. Την προειδοποίηση αυτή απηύθυνε στη Μόσχα μέσω Βερολίνου η Γιούλια Τιμοσένκο. Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters μετά τη χθεσινή συνάντησή της με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας υποστήριξε ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής στη Ρωσία «δεν αποδίδουν αποτελέσματα, οπότε απομένουν δύο επιλογές. Είτε να υπάρξουν ισχυρότερες κυρώσεις, μη στρατιωτικού, αλλά οικονομικού χαρακτήρα, είτε να χαριστεί η Κριμαία στη Ρωσία».

Η Ουκρανή πολιτικός, η οποία αποφυλακίστηκε μετά την ανατροπή του Γιανουκόβιτς, έχοντας καταδικασθεί το 2011 για οικονομικό σκάνδαλο, θεωρείται η επικρατέστερη ενόψει των προεδρικών εκλογών του προσεχούς Μαΐου. Από το κόμμα της, Μητέρα Πατρίδα, προέρχονται ο προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας, Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ, και ο πρωθυπουργός, Αρσένι Γιατσένιουκ. Η Ουκρανή πολιτικός υποφέρει από προβλήματα στην πλάτη, που την έχουν καθηλώσει προσωρινά στην αναπηρική πολυθρόνα. Κατά την προαναφερθείσα συνέντευξή της, η Τιμοσένκο υποστήριξε ότι «ο Πούτιν προχωράει τόσο όσο του επιτρέπεται να προχωρήσει» και διερωτήθηκε: «Αν του επιτραπεί να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά μέσα στην Κριμαία, πού θα σταματήσει άραγε; Θα είναι αδύνατο να υπάρξει σταθεροποίηση στην Ουκρανία και στην ευρύτερη περιοχή. Θα προκύψει μια κατάσταση διαρκούς σύγκρουσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή