Λιβύη: Το ναυτικό «άνοιξε πυρ» εναντίον του δεξαμενόπλοιου

Λιβύη: Το ναυτικό «άνοιξε πυρ» εναντίον του δεξαμενόπλοιου

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πολεμικό ναυτικό της Λιβύης άνοιξε πυρ εναντίον του δεξαμενόπλοιου που είχε φορτώσει πετρέλαιο από λιμάνι της ανατολικής Λιβύης που ελέγχεται από τους αντάρτες, προκαλώντας ζημιές στο πλοίο, δήλωσε εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης σήμερα.

Την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση του Λίβυου πρωθυπουργού Αλι Ζεϊντάν, απέσυρε χθες το κοινοβούλιο της Τρίπολης, μία ημέρα μετά τη διαφυγή δεξαμενόπλοιου, το οποίο είχε φορτώσει αργό πετρέλαιο από το ελεγχόμενο από τους αντάρτες λιμάνι του Ες Σιντέρ. Το δεξαμενόπλοιο, με σημαία Βόρειας Κορέας, φόρτωσε πετρέλαιο και διέφυγε της προσοχής του λιβυκού ναυτικού, παρά τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για κατάληψή του. Το πλοίο είχε δεχθεί πυρά από λιβυκές ακταιωρούς, ενώ ιταλικές δυνάμεις της ακτοφυλακής έσπευδαν χθες στα ανοικτά του Ες Σιντέρ για να συνδράμουν στην επιχείρηση.

Ιταλικά σκάφη βοήθησαν το ναυτικό το ναυτικό της Λιβύης να θέσει υπό έλεγχο το ακινητοποιημένο δεξαμενόπλοιο που είχε καταπλεύσει προς τα ανατολικά μετά την αναχώρηση από το λιμάνι Ες Σιντέρ, ανέφερε επίσης ο εκπρόσωπος της δύναμης προστασίας πετρελαίου της Λιβύης, Ουάλιντ αλ Ταρχούνι, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό αλ Ναμπάα. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι το δεξαμενόπλοιο είχε καταφέρει να φθάσει στα διεθνή ύδατα εκμεταλλευόμενο τις κακές καιρικές συνθήκες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή