Ελληνας μεταξύ των οκτώ νεκρών από την έκρηξη στο Χάρλεμ

Ελληνας μεταξύ των οκτώ νεκρών από την έκρηξη στο Χάρλεμ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στους οκτώ ανέρχονταν χθες το βράδυ οι νεκροί της έκρηξης στο ανατολικό Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, ανάμεσά τους και ο Ελληνας μουσικός και διαφημιστής, Ανδρέας Παναγόπουλος, 42 ετών, η σορός του οποίου αναγνωρίστηκε αργά χθες το βράδυ από τη σύζυγό του.

Η έκρηξη, από διαρροή φυσικού αερίου, προκάλεσε την κατάρρευση δύο τριώροφων κτιρίων με 15 διαμερίσματα, τον θάνατο τουλάχιστον τριών γυναικών και πέντε ανδρών, καθώς και τον τραυματισμό 63 ανθρώπων. Ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, χαρακτήρισε το συμβάν «τραγωδία του χειρότερου είδους», καθώς αν και η οσμή αερίου είχε γίνει αντιληπτή αρκετή ώρα πριν από την έκρηξη, στις 9.30 το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα), ο χρόνος δεν ήταν επαρκής και η ακριβής πηγή δεν είχε εντοπισθεί, ώστε να ειδοποιηθούν οι κάτοικοι και να εκκενώσουν τα κτίρια. Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες παρέμεναν στο σημείο της έκρηξης χθες το πρωί, ερευνώντας προσεκτικά τα συντρίμμια, που αυτόπτες μάρτυρες παρομοίαζαν με πεδίο μάχης.

Πρόκειται για το πρώτο πολύνεκρο δυστύχημα της θητείας του δημάρχου Ντε Μπλάζιο, μετά την εκλογή του τον Ιανουάριο, ενώ το περιστατικό αναμένεται να πυροδοτήσει συζήτηση για την ασφάλεια των ενεργειακών δικτύων στις υποβαθμισμένες συνοικίες της αμερικανικής μεγαλούπολης. Η έκρηξη οδήγησε στην ακύρωση των δρομολογίων της απαρχαιωμένης υπερυψωμένης γραμμής προαστιακού σιδηροδρόμου, σήμα κατατεθέν του Χάρλεμ, με προορισμό τον σταθμό Γκραν Σέντραλ, έως ότου πραγματοποιηθεί επιθεώρηση των πυλώνων στήριξης των γραμμών.

Στο μεταξύ, σε μεθυσμένο οδηγό αποδίδεται το δυστύχημα που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στην πρωτεύουσα του Τέξας, Οστιν, όταν αυτοκίνητο έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε επισκέπτες του φεστιβάλ μουσικής και κινηματογράφου SXSW, προκαλώντας τον θάνατο 2 ανθρώπων και τον τραυματισμό 23.

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, ο ύποπτος προσπάθησε να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο, προτού χτυπήσει ζευγάρι που επέβαινε σε μοτοποδήλατο, και χάσει τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο πλήθος που έβγαινε από τον συναυλιακό χώρο. Τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί της πρωτεύουσας του Τέξας, με τη χρήση πιστολιού ηλεκτρικής εκκένωσης taser.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή