Το Ιταλικό Ναυτικό διέσωσε 600 μετανάστες από τη Μέση Ανατολή

Το Ιταλικό Ναυτικό διέσωσε 600 μετανάστες από τη Μέση Ανατολή

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ιταλικό Ναυτικό ανακοίνωσε σήμερα ότι διέσωσε 600 μετανάστες από τη Συρία, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και την Ερυθραία, εκ των οποίων 62 ανήλικοι, οι οποίοι διέσχιζαν τη Μεσόγειο πάνω σε δύο υπερφορτωμένα πλοιάρια.

Η ιταλική φρεγάτα Grecale διέσωσε 323 Σύρους και Παλαιστίνιους αργά χθες βράδυ, αφού είχε βοηθήσει και στη διάσωση 273 μεταναστών από την Ερυθραία οι οποίοι επιβιβάστηκαν στην κορβέτα Sfinge (Σφίγγα), ανακοίνωσε το Ιταλικό Ναυτικό.

Οι μετανάστες, μεταξύ τους 103 γυναίκες, είχαν εντοπιστεί από αεροσκάφος που περιπολούσε πάνω από τη Μεσόγειο στο πλαίσιο της επιχείρησης "Mare nostrum". Η επιχείρηση αυτή άρχισε το περασμένο φθινόπωρο από τις ιταλικές αρχές προκειμένου να αποφευχθούν άλλες τραγωδίες μετά το ναυάγιο δύο πλοίων με εκατοντάδες νεκρούς τον Οκτώβριο.

Χιλιάδες μετανάστες συνεχίζουν να φθάνουν στις ιταλικές ακτές κάθε μήνα.

Από την έναρξη της επιχείρησης αυτής, το Πολεμικό Ναυτικό έχει πραγματοποιήσει 76 αποστολές, διασώζοντας 10.134 μετανάστες, μεταξύ τους 1.019 ανήλικοι, όλοι τους επέβαιναν σε σαπιοκάραβα.

Τον Ιανουάριο του 2014, 2.156 μετανάστες έφτασαν στις ακτές της Ιταλίας, αριθμός δεκαπλάσιος σε σχέση τους 217 μετανάστες που είχαν φθάσει στις ακτές της χώρας τον Ιανουάριο του 2013. Δύο μετανάστες βρέθηκαν νεκροί το Φεβρουάριο στο πλοιάριο που τους μετέφερε.

Σύμφωνα με οργανώσεις αρωγής προς τους μετανάστες, 17.000 έως 20.000 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη δια θαλάσσης τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή