Αιματηρή επίθεση δίπλα στη Συρία

Αιματηρή επίθεση δίπλα στη Συρία

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις άνδρες των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν χθες σε επίθεση αγνώστου ταυτότητας ενόπλων, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Η επίθεση εκδηλώθηκε σε οδόφραγμα της στρατιωτικής χωροφυλακής στα περίχωρα της πόλης Ουλουκίσλα, στην επαρχία της Νίγδης. Οι ένοπλοι, οι οποίοι διέθεταν τουφέκια μεγάλου βεληνεκούς, επέβαιναν σε φορτηγό και άνοιξαν πυρ εναντίον ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίοι πραγματοποιούσαν έλεγχο.

Από την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε έχασαν τη ζωή τους δύο στρατοχωροφύλακες, ένας αστυνομικός και ο οδηγός του φορτηγού, ενώ άλλοι πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Δύο εκ των ενόπλων συνελήφθησαν, ενώ ο τρίτος διέφυγε και αναζητείται. Μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση του κόμματός του στη βορειοδυτική Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για «αισχρή τρομοκρατική επίθεση». Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπεσίρ Αταλάι ανέφερε ότι ορισμένες πληροφορίες συνδέουν την επίθεση με τη γειτονική Συρία.

Η κυβέρνηση Ερντογάν είναι ένας από τους πιο σφοδρούς πολέμιους του καθεστώτος Ασαντ και έχει κατηγορηθεί ότι τροφοδοτεί με όπλα Σύρους αντικαθεστωτικούς αντάρτες. Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρωθυπουργός άνοιξε άλλο ένα μέτωπο εναντίον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε συνέχεια των απειλών του ότι θα κλείσει το Facebook και το YouTube, τα οποία δαιμονοποίησε για τις ταραχές του περασμένου καλοκαιριού, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες ότι θα «ξεριζώσει» το Twitter. «Δεν με ενδιαφέρει τι θα πει η διεθνής κοινότητα. Ολοι θα δουν πόσο ισχυρή είναι η Δημοκρατία της Τουρκίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή