Ειρωνικά χαμόγελα Μπαρόζο, Βαν Ρομπέι για πολιτική Ρέντσι

Ειρωνικά χαμόγελα Μπαρόζο, Βαν Ρομπέι για πολιτική Ρέντσι

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Τα ειρωνικά χαμόγελα του προέδρου της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι στο άκουσμα ερώτησης για την πολιτική του Ματέο Ρέντσι δεν πέρασαν απαρατήρητα στην Ιταλία.

«Αυτά τα χαμόγελα», έγραψε η «Κοριέρε ντε λα Σέρα» σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο, «είναι ράπισμα στο πρόσωπο. Είναι μια προσβολή που δεν αξίζει στην Ιταλία». Η εφημερίδα «Ιλ Μεσατζέρο» συνέχισε σε παρόμοιο τόνο: «Μπάστα. Φτάνουν τα γέλια. Τέρμα το σύνδρομο ανωτερότητας προς την Ιταλία. Είναι πιο αδικαιολόγητο από ποτέ, ειδικά αν σκεφτεί κανείς την επιφάνεια των ατόμων που γελούν μαζί μας».

Στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, ρεπόρτερ ρώτησε τους δύο επικεφαλής της Ε.Ε. αν οι παροχές Ρέντσι, που ενδέχεται να αυξήσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ιταλίας, συμβάλουν στο να γεφυρωθεί το δημοκρατικό έλλειμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι δύο ερωτώμενοι κοιτάχτηκαν με χαμόγελα, ενώ το χαμόγελο του Μανουέλ Μπαρόζο παρέμεινε και όταν άρχισε να απαντά την ερώτηση ο Χέρμαν βαν Ρομπέι. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε ότι δεν είχε ακόμη την ευκαιρία να συζητήσει με τον Ματέο Ρέντσι για τις πολιτικές του, αλλά ότι όλοι πρέπει να τηρούν τις δεσμεύσεις τους. Χθες ο εκπρόσωπος του Βαν Ρομπέι χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα «εκούσια παρερμηνεία», υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για νεύματα συνεννόησης για το ποιος θα απαντήσει την ερώτηση. Το επεισόδιο θύμισε στους Ιταλούς τα ειρωνικά χαμόγελα Μέρκελ – Σαρκοζί όταν ερωτήθηκαν για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, λίγο πριν τον υποχρεώσουν να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία τον Νοέμβριο του 2011.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή