Συνάντηση Παρκ Γκεούν Χάι με Ομπάμα και Σίνζο Αμπε

Συνάντηση Παρκ Γκεούν Χάι με Ομπάμα και Σίνζο Αμπε

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ηγέτες της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας πρόκειται να συμμετάσχουν σε διάσκεψη κορυφής με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα την ερχόμενη εβδομάδα. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου για τα πυρηνικά, το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Χάγη αύριο και την Τρίτη, και σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη συνάντηση μεταξύ της προέδρου της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκεούν Χάι, και του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Αμπε.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι ανάμεσα στα άλλα θέματα που θα συζητηθούν στη διάσκεψη κορυφής θα είναι τα πυρηνικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας και το ζήτημα της μη διάδοσης των πυρηνικών. Η συνάντηση επιβεβαιώνεται και από ανακοίνωση του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών. Οι συνομιλίες θεωρούνται σημαντικό βήμα, κυρίως επειδή η Παρκ είχε αποκλείσει την πιθανότητα συνάντησης με τον Αμπε μέχρις ότου εκφράσει ειλικρινή μεταμέλεια για τα εγκλήματα του παρελθόντος, όπως την προώθηση Κορεατισσών στους στρατιωτικούς οίκους ανοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή