Φημολογία για ροζ βίντεο του Ερντογάν

Φημολογία για ροζ βίντεο του Ερντογάν

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. «Δεν πρόκειται μόνο για τηλεφωνικές υποκλοπές αλλά και για βιντεοσκοπήσεις. Η φωτογράφιση οικογενειακών ή εξωοικογενειακών σχέσεων παραβιάζει όλους τους κανόνες της ιδιωτικότητας. Αν αυτά αναρτώνται στο Ιντερνετ, εγώ τέτοιο Ιντερνετ δεν το δέχομαι». Η δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Εντογάν, στις αρχές Μαρτίου, διαβάζεται με διαφορετικό φως τις τελευταίες ημέρες, καθώς στην Τουρκία κυκλοφορούν φήμες για ροζ βίντεο του ίδιου του πρωθυπουργού και οι περιορισμοί στο Ιντερνετ εντείνονται.

Μία εβδομάδα πριν από τις κρίσιμες αυτοδιοικητικές εκλογές της 30ής Μαρτίου, πολλοί διερωτώνται ποια θα είναι η κλιμάκωση της εκστρατείας των ζημιογόνων για τον Ερντογάν διαρροών και τι πασχίζει ο Τούρκος πρωθυπουργός να κρύψει απαγορεύοντας το Τwitter.

Δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Ρεπούμπλικα» αναφέρει φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο Τούρκος πρωθυπουργός διατηρούσε σχέση με την πρώην Μις Τουρκία Ντεφνέ Σαμιελί. Σύμφωνα με τις φήμες αυτές, ο σουνίτης Τούρκος πρωθυπουργός παντρεύτηκε τη Σαμιελί για μια νύχτα, σύμφωνα με το σιιτικό έθιμο. «Είναι αλήθεια; Eίναι ψέματα; Αδύνατο να ξέρουμε, αρκεί μόνο να περιμένουμε» αναφέρει το δημοσίευμα.

Με εντολή του Ερντογάν στην Τουρκία απαγορεύθηκε το Τwitter, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο αναρτώνται υποκλαπείσες συνομιλίες, ενώ στην προχθεσινή ομιλία του ο Τούρκος πρωθυπουργός καταφέρθηκε και εναντίον του YouTube (όπου αναρτώνται βίντεο) και του Facebook. Στην ίδια ομιλία ο Ερντογάν ανακοίνωσε θριαμβευτικά στο πλήθος ότι η Τουρκία κατέρριψε συριακό μαχητικό αεροσκάφος. «Συριακό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο μας» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν. «Τα F-16 μας απογειώθηκαν και το χτύπησαν. Γιατί; Γιατί αν παραβιάσεις τον εναέριο χώρο μου, το χαστούκι θα είναι δυνατό».

Η Συρία κατήγγειλε την κατάρριψη του αεροσκάφους ως «ωμή επιθετικότητα» και δήλωσε ότι το μαχητικό επιχειρούσε εντός του συριακού εναέριου χώρου και ότι ο πιλότος πρόλαβε να εκτιναχθεί με ασφάλεια. Η Αγκυρα υποστηρίζει ότι το συριακό αεροσκάφος, που έπεσε 1.200 μέτρα μακριά από τα σύνορα, σε συριακό έδαφος, είχε περάσει στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή