Διαμέρισμα στο Τελ Αβίβ δώρισε ο Πούτιν στην δασκάλα Γερμανικών

Διαμέρισμα στο Τελ Αβίβ δώρισε ο Πούτιν στην δασκάλα Γερμανικών

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε δώρο προ ετών στην πρώην καθηγήτρια του της γερμανικής γλώσσας, ένα διαμέρισμα στο Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ, δήλωσε η 93χρονη σήμερα γυναίκα μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο (dpa).

«Ναι, είναι αλήθεια», είπε ο Μίνα Γιουντίτσκαγια-Μπερλίνερ, η οποία δίδαξε γερμανικά τον πρόεδρο της Ρωσίας στη γενέτειρά του, την Αγία Πετρούπολη, πριν η καθηγήτρια μεταναστεύσει τελικά στο Ισραήλ το 1973.

«Ήταν καλός μαθητής (ο Πούτιν)», είπε στο dpa η Μπερλίνερ. «Πάντοτε μάθαινε καλά το λεξιλόγιο και τη γραμματική», συμπλήρωσε.

Σήμερα η Μίνα Γιουντίτσκαγια-Μπερλίνερ ζει στο Τελ Αβίβ, όπου οι τιμές των ακινήτων είναι από τις πιο ακριβές στον κόσμο. Ο Πούτιν συναντήθηκε με την πρώην δασκάλα του για πρώτη φορά μετά τα σχολικά του χρόνια κατά τη διάρκεια μιας επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ το 2005 και όπως είπε η Μπερλίνερ από τότε άρχισε να της στέλνει μικρά δώρα.

Όπως είπε η γυναίκα ένας ρώσος αξιωματούχος την βοήθησε τότε να κάνει έρευνα αγοράς για ένα διαμέρισμα στο Τελ Αβίβ και κατέβαλε ένα απροσδιόριστο ποσό για να το αγοράσει εξ ονόματος της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή