Πρεμιέρα της Πέιλιν στο «Amazing America»

Πρεμιέρα της Πέιλιν στο «Amazing America»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΚΟΡΑΤΖ, ΑΛΑΣΚΑ. Την πρεμιέρα της κάνει σήμερα το βράδυ, ώρα Ανατολικής Ακτής, η εκπομπή «Amazing America» (Εκπληκτική Αμερική), με οικοδέσποινά της την πρώην υποψήφια αντιπρόεδρο και κυβερνήτη της Αλάσκας, Σάρα Πέιλιν. Η εκπομπή, στο καλωδιακό δίκτυο Sportsman Channel, που απευθύνεται σε αθλητικούς τύπους, είναι μια ανθολογία αυτοτελών ιστοριών γύρω από διάσημες και άσημες εμβληματικές μορφές του αθλητικού τρόπου ζωής και της υπαίθρου.

Το δελτίο Τύπου της εκπομπής αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από καθημερινούς Αμερικανούς έως και δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες και διασημότητες, σε πόλεις, προάστια και κωμοπόλεις, η Σάρα Πέιλιν θα βοηθήσει στην αφήγηση, περιγράφοντας ανθρώπους και τόπους που αποκαλύπτουν τη λατρεία της για όσα κάνουν τις ΗΠΑ εκπληκτικές. Η Πέιλιν, ως πρώτη κυρία της Υπαίθρου, καινοτομεί και πάλι, θέτοντας τον πήχυ της ποιότητας στην τηλεόραση».

Η επιλογή της κ. Πέιλιν από το αφιερωμένο σε υπαίθρια σπορ -όπως το κυνήγι- δίκτυο δεν είναι τυχαία, καθώς η πρώην κυβερνήτης της Αλάσκας είναι γνωστή ρέκτης του κυνηγιού και μαχητικό μέλος της υπερσυντηρητικής ένωσης οπλοκατόχων NRA.

Σχολιαστής του δικτύου CBC ειρωνεύθηκε ευγενικά στην αρχή της εβδομάδας την πρώην κυβερνήτη, παρομοιάζοντάς τη με μέλος της κοσμικής οικογένειας των Καρντάσιανς.

Σε εκπομπή, με αφορμή τη σημερινή πρεμιέρα της Πέιλιν στην εκπομπή «Amazing America», ο Κέβιν Φρέιζερ είπε: «Μετά την πρώτη μου συνάντηση με την Πέιλιν, ένιωσα σαν να είχα συναντήσει την πολιτική Καρντάσιαν. Η γυναίκα αυτή πέτυχε πολλά, από το τίποτα, και το κοινό συνεχίζει να παρακολουθεί κάθε της τηλεοπτική προσπάθεια».

Παρότι η πολιτική επιρροή της Πέιλιν έχει υποχωρήσει σημαντικά μετά την κάθοδό της στο πλευρό του υποψηφίου προέδρου Τζον Μακέιν το 2008, οι συχνές εμφανίσεις της στην τηλεόραση την έχουν διατηρήσει ψηλά στην κατάταξη των πιο δημοφιλών πολιτικών προσώπων.

Το 2010, η Σάρα Πέιλιν είχε πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτική εκπομπή-ριάλιτι με τίτλο «Η Αλάσκα της Σάρα Πέιλιν», στην οποία παρουσίαζε ενδιαφέρουσες ιστορίες από την πολιτεία, εστιάζοντας φυσικά σε ζητήματα κυνηγιού και οπλοκατοχής. Το 2013, η κ. Πέιλιν επανήλθε στο τηλεοπτικό της «σπίτι», το συντηρητικό δίκτυο Fox, ιδιοκτησίας του Ρούπερτ Μέρντοχ, ως πολιτική αναλύτρια. Η Πέιλιν εξέφρασε την πλέον συντηρητική πτέρυγα των Ρεπουμπλικανών και τις εμμονές της για την άμβλωση ως αμαρτία, το αναφαίρετο δικαίωμα της οπλοκατοχής και τη δαιμονοποίηση του κράτους πρόνοιας και όσων λαμβάνουν κοινωνικά βοηθήματα. Η αποτυχία του Τζον Μακέιν το 2008 έπεισε τους Ρεπουμπλικανούς να εγκαταλείψουν την ατελέσφορη αυτή πολιτική, εστιάζοντας την ιδεολογική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση Ομπάμα σε επιμέρους ζητήματα, όπως η μεταρρύθμιση του συστήματος περίθαλψης και η διαχείριση της ιρανικής πυρηνικής απειλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή