Ζήτησε συγγνώμη στην απολογία του ο Πιστόριους

Ζήτησε συγγνώμη στην απολογία του ο Πιστόριους

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΑΙΤΩΡΙΑ. Προσπαθώντας να συγκρατήσει τους λυγμούς του και με τα δάκρυα να τρέχουν ποτάμι, ο Οσκαρ Πιστόριους, o υπεραθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων, απολογήθηκε χθες για τον φόνο της συντρόφου του, του μοντέλου Ρίβα Στέενκαμπ, στις 14 Φεβρουαρίου του 2013. Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Η Ρίβα Στέενκαμπ, αξίζει να σημειωθεί, βρέθηκε νεκρή στο λουτρό της έπαυλης του Πιστόριους στην Πραιτώρια αφού δέχθηκε τέσσερις σφαίρες. Ο Πιστόριους είχε τότε πει ότι πυροβόλησε τη γυναίκα «κατά λάθος» περνώντας την για διαρρήκτη.

Ζητώντας συγγνώμη από τη μητέρα του θύματος, ο κατηγορούμενος άσπρος σαν πανί προσπάθησε να περιγράψει την εικόνα του εαυτού του ως ενός ανθρώπου με ψυχικά τραύματα που χρειάζεται να λαμβάνει αντικαταθλιπτικά, που ξυπνά κάθιδρος τα βράδια από εφιάλτες και την «οσμή του αίματος». Μάλιστα, η φωνή του έτρεμε τόσο πολύ και ήταν τόσο αδύναμη στην αρχή της απολογίας του, ώστε η πρόεδρος του δικαστηρίου Θοκοζίλε Ματίλντα Μασίπα αναγκάστηκε να του ζητήσει να μιλάει δυνατότερα.

Με τρεμάμενη φωνή ο Οσκαρ Πιστόριους δήλωσε ότι «απλά προσπάθησε να προστατεύσει τη Ρίβα», και συνέχισε: «Φοβάμαι να πέσω για ύπνο. Εχω τρομερούς εφιάλτες για τα γεγονότα εκείνης της νύχτας. Μυρίζω το αίμα και ξυπνάω έντρομος». Επίσης, εξιστόρησε πως μια φορά που ξύπνησε ήταν τόσο τρομαγμένος, ώστε κρύφτηκε σε ένα ντουλάπι και από εκεί τηλεφώνησε στην αδελφή του να έρθει για να του κρατήσει συντροφιά, όπως και έγινε. Λίγο πριν αρχίσει την απολογία του, και ενώ ένας γιατρός περιέγραφε διάφορα στοιχεία για το φονικό, ο Πιστόριους έκανε εμετό.

Ωστόσο, ο 27χρονος νεαρός με τα γυαλιά που απολογήθηκε χθες δεν είχε καμία σχέση με τον θερμόαιμο άνδρα που είχε εμμονή με τα όπλα, όπως ακριβώς περιέγραψαν οι εισαγγελείς τον Οσκαρ Πιστόριους τις προηγούμενες δεκαέξι ημέρες της ακροαματικής διαδικασίας. Καθώς ούτε την προηγούμενη νύχτα της απολογίας του δεν κοιμήθηκε ο διάσημος κατηγορούμενος, η έδρα αποφάσισε να ολοκληρωθεί ταχύτερα από το σύνηθες η συνεδρίαση.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον παραολυμπιονίκη είναι πολλές. Εκτός από αυτή της ανθρωποκτονίας, κατηγορείται γα τον πυροβολισμό από την ηλιοροφή του αυτοκινήτου μιας φίλης του ενώ εκινείτο σε δημόσιο δρόμο, ενώ έκανε χρήση του όπλου του μέσα σε κατάμεστο εστιατόριο του Γιοχάνεσμπουργκ. Ο κατηγορούμενος έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες.

Οσον αφορά την κατηγορία για τη δολοφονία της Στέενκαμπ, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα εφιαλτικό σφάλμα. Ωστόσο, γείτονες του ζεύγους που μένουν κοντά στην έπαυλη του Πιστόριους στην Πραιτώρια, όπου έλαβε χώρα το φονικό, κατέθεσαν ενόρκως ότι άκουγαν φωνές τρόμου λίγο πριν αλλά και κατά τη διάρκεια ενός μπαράζ πυροβολισμών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή