Σε νέα ανάκληση 6,39 εκατ. οχημάτων προχωρεί η Toyota

Σε νέα ανάκληση 6,39 εκατ. οχημάτων προχωρεί η Toyota

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota προχωρεί για δεύτερη φορά σε ανάκληση 6,39 εκατομμυρίων οχημάτων της που έχουν πουληθεί σε όλον τον κόσμο. Ο λόγος είναι μια σειρά προβλημάτων που εντοπίστηκαν σε 27 μοντέλα της Toyota, μεταξύ των οποίων τα Yaris και RAV4 αλλά και τα Pontiac Vibe και Subaru Trezia που παρήγαγε η Toyota για τις General Motors και Fuji Heavy Industries.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά ατυχημάτων ή τραυματισμών οφειλομένων στα προβλήματα αυτά. Επίσης δεν αναφέρεται ποιο θα είναι το κόστος της απόσυρσης των οχημάτων ούτε και αν οι ατέλειες οφείλονται στους προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας ή στη διαδικασία κατασκευής των οχημάτων. Η κίνησή της καταγράφεται σε μια στιγμή που οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου αντιμετωπίζουν σχολαστικούς ελέγχους από τις αμερικανικές αρχές σχετικά με το πόσο γρήγορα λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια των καταναλωτών και πόσο γρήγορα ενημερώνουν τις ρυθμιστικές αρχές και το κοινό.

Τον περασμένο μήνα η Toyota δέχθηκε να καταβάλει 1,2 δισ. δολ. στις αμερικανικές αρχές ως πρόστιμο καθώς δεν είχε ενημερώσει σχετικά με το πρόβλημα μη ηθελημένης επιτάχυνσης σε οχήματά της. Η υπόθεση αυτή την ανάγκασε να ανακαλέσει περισσότερα από 9.000.000 οχήματα.

Από τα οχήματα που θα ανακληθούν τώρα περίπου 2,34 εκατ. έχουν πουληθεί στη Βόρεια Αμερική και περίπου 810.000 στην Ευρώπη. Σημειωτέον ότι διεξάγονται έρευνες και ανακρίσεις για την General Motors, ανταγωνίστρια της Toyota. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία κατηγορείται ότι δεν προχώρησε στη λήψη των αναγκαίων μέτρων όταν οχήματά της παρουσίασαν προβλήματα στα οποία αποδίδονται τουλάχιστον 10 θάνατοι. Η υπόθεση έχει ήδη αναγκάσει την General Motors να ανακαλέσει 1,6 εκατ. οχήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή