Πακιστάν: Κατηγορούμενος για απόπειρα δολοφονίας μηνών εννέα

Πακιστάν: Κατηγορούμενος για απόπειρα δολοφονίας μηνών εννέα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία χώρα όπου το ποινικό σύστημα έχει αποτύχει να ασκήσει δίωξη σε διαβόητους εγκληματίες, ο Μούζα Καν κατηγορείται για δολοφονία πριν καν προλάβει να διανύσει τα πρώτα του βήματα. Αφορμή ο ξεσηκωμός των κατοίκων σε μια φτωχογειτονιά της Λαχώρης και η επίθεση με πέτρες ενάντια στους εργαζόμενους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας που επιχείρησαν να τους κόψουν το ρεύμα.

Η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας σε μία ολόκληρη οικογένεια στην οποία ανήκει και ο μόλις εννέα μηνών Μούζα.

Το παράδοξο της υπόθεσης ίσως δεν είχε γίνει αντιληπτό μέχρι τη στιγμή που το αγόρι μεταφέρθηκε στο δικαστήριο και οι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να το παρηγορήσουν με ένα μπιμπερό προκειμένου να πάρουν τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

«Δεν ξέρει καν πώς να σηκώσει το μπουκάλι, είναι δυνατόν να μπορεί να λιθοβολήσει την αστυνομία;» αναρωτήθηκε ενώπιον των δημοσιογράφων που είχαν συγκεντρωθεί στην αυλή του σπιτιού τους, ο παππούς του αγοριού, Μουχάμαντ Γιασίν.

Αν και οι κατηγορίες αναμένεται σύντομα να αποσυρθούν το αγόρι έχει μεταφερθεί προσωρινά για λόγους ασφαλείας στη γειτονική περιοχή Φαισαλαμπάντ του Πακιστάν.

Αλλωστε, όπως ορίζει το σύνταγμα της χώρας δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη σε ένα παιδί κάτω των επτά ετών. Ο Μούζα προς το παρόν παραμένει ελεύθερος με εγγύηση μέχρι την επόμενη ακρόαση.

Ο επικεφαλής της επαρχίας Παντζάμπ και αδερφός του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ διέταξε έρευνα για το συμβάν και ζήτησε από την αστυνομία να  δώσει εξηγήσεις για το κατηγορητήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή