Αίνιγμα, στο Οσλο, η ταυτότητα νέου με αμνησία

Αίνιγμα, στο Οσλο, η ταυτότητα νέου με αμνησία

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη φωτογραφία ενός νεαρού άνδρα που βρέθηκε τον Δεκέμβριο μέσα στα χιόνια, σε μικρή απόσταση από το Οσλο, έδωσε στη δημοσιότητα η νορβηγική αστυνομία. Οπως όλα δείχνουν, ο νεαρός πάσχει από αμνησία. Η αστυνομία δεν γνωρίζει από πού έρχεται, αλλά μιλά καλά αγγλικά με προφορά που υποδεικνύει κάτοικο της ανατολικής Ευρώπης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας δήλωσε σε εφημερίδα της Νορβηγίας ότι οι Αρχές πιστεύουν πως ο νεαρός έχει πέσει θύμα εγκληματικής πράξης, αλλά δεν διευκρίνισε περισσότερα. Ο ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του «Τζον Σμιθ», όμως οι μέχρι στιγμής έρευνες για τον εντοπισμό οποιουδήποτε στοιχείου για την ταυτότητά του δεν οδήγησαν πουθενά. Τα δακτυλικά του αποτυπώματα και οι φωτογραφίες του έχουν σταλεί στις αστυνομίες της ανατολικής Ευρώπης μέσω της Ιντερπόλ, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει πρόοδος στη λύση του αινίγματος. «Ο άνδρας δεν διαθέτει κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά του και δεν θυμάται ούτε πώς λέγεται, ούτε από πού έρχεται, ούτε πώς κατέληξε στη Νορβηγία. Γενικά δεν θυμάται τίποτε σχετικά με τη ζωή του, αλλά είναι λογικός και σκέφτεται καθαρά», αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας. «Είναι Ευρωπαίος, μιλάει με προφορά από την ανατολική Ευρώπη και κατανοεί τσεχικά, σλοβακικά, πολωνικά και ρωσικά. Το ύψος του είναι 1,87 εκ. και έχει σκούρα ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια». Σύμφωνα με τη νορβηγική αστυνομία πρέπει να είναι περίπου 20 ετών και βρέθηκε μέσα στα χιόνια σε βιομηχανική περιοχή της νορβηγικής πρωτεύουσας.

Η αμνησία, μερική ή ολική, συνήθως προέρχεται είτε από τραυματισμό, όπως ένα χτύπημα στο κεφάλι, είτε από ψυχικό τραύμα. Το 2003 είχε εμφανιστεί στη Νορβηγία ένας νεαρός Ασιάτης που το μόνο που θυμόταν ήταν ότι είχε επισκεφθεί την Ελβετία και ήθελε να πάει στη Νορβηγία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή