Κίνηση από τον Μπλούμπεργκ κατά της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ

Κίνηση από τον Μπλούμπεργκ κατά της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πενήντα εκατομμύρια δολάρια πρόκειται να δαπανήσει ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ προκειμένου να δημιουργήσει δίκτυο για την κινητοποίηση όλων των ψηφοφόρων που ανθίστανται στην ελεύθερη οπλοκατοχή. Στην πραγματικότητα ο Μπλούμπεργκ φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα αντίπαλον δέος στην Εθνική Ενωση Οπλοκατοχής την οποία επιθυμεί να αποδυναμώσει. Οπως τόνισε ο πρώην δημοτικός άρχων της Πόλης της Νέας Υόρκης, οι υπέρμαχοι της επιβολής ελέγχων στην οπλοκατοχή θα πρέπει να πάρουν το μάθημά τους από την Εθνική Ενωση Οπλοκατοχής και να τιμωρούν όσους πολιτικούς δεν υποστηρίζουν το πρόγραμμα και τις επιλογές τους, ακόμα και αν πρόκειται για Δημοκρατικούς.

«Λένε -τόνισε ο Μπλούμπεργκ αναφερόμενος στην πρακτικές της Εθνικής Ενωσης Οπλοκατοχής- δεν μας νοιάζει. Θα σε κυνηγήσουμε. Αν δεν ψηφίσεις αυτά που θέλουμε, θα κυνηγήσουμε τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου και τα δισέγγονά σου. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε ποτέ». Και προσέθεσε: «Θα πρέπει να τους κάνουμε να μας φοβούνται».

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι επαΐοντες, θα είναι πολύ δύσκολο να υπερκεραστούν τα προνόμια που σήμερα απολαμβάνουν οι «φίλοι» των όπλων. Πράγματι ο Μπλούμπεργκ και στο παρελθόν δαπάνησε πολλά εκατομμύρια δολάρια προσπαθώντας να πείσει μέλη του Κογκρέσου να υποστηρίξουν την ανάγκη ενίσχυσης των ελέγχων που πραγματοποιούνται προτού εκδοθεί η άδεια οπλοφορίας. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη.

Σύμφωνα με τα σχέδια του πρώην δημάρχου, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην κινητοποίηση ορισμένων ομάδων του πληθυσμού όπως είναι οι γυναίκες και ειδικότερα οι μητέρες, ενώ πρόκειται να αναδιαρθρωθούν οι διάφορες ομάδες εναντίον της ελεύθερης οπλοκατοχής που ήδη ελέγχει και θα μπουν όλες κάτω από την ομπρέλα της οργάνωσης «Κάθε Πόλη για την Ασφάλεια των Οπλων». Τέλος, στο στόχαστρο της προσπάθειας θα βρίσκεται η ενίσχυση της έρευνας του επίδοξου κατόχου όπλου σε πολιτειακό και εθνικό επίπεδο. Η προσπάθεια θα εστιαστεί αρχικά σε 15 πολιτείες όπως το Κολοράντο και η Ουάσιγκτον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή