ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Τίποτα δεν εμποδίζει την εξομάλυνση των σχέσεων με τη Δύση

poytin-tipota-den-empodizei-tin-exomalynsi-ton-scheseon-me-ti-dysi-2018602

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι "τίποτε δεν θα εμπόδιζε" την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, οι οποίες περνούν την χειρότερη κρίση που έχουν αντιμετωπίσει από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία.

"Πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτε που θα εμπόδιζε την εξομάλυνση (των σχέσεων) και μια φυσιολογική συνεργασία", δήλωσε ο Πούτιν σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε.

"Αυτό δεν εξαρτάται από εμάς. Όχι μόνον από εμάς. Αυτό εξαρτάται από τους εταίρους μας", σημείωσε.

Η δήλωση αυτή γίνεται δύο ημέρες μετά την υπογραφή στην Γενεύη μιας συμφωνίας ανάμεσα στην Ρωσία, την Ουκρανία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, η οποία έχει στόχο να επιτρέψει μια αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία θα έχει καλύτερες σχέσεις με το ΝΑΤΟ με τον νέο γενικό Γραμματέα του, τον πρώην πρωθυπουργό της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα τον Οκτώβριο.

"Έχουμε πολύ καλές σχέσεις συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών σχέσεων. Είναι ένας πολύ σοβαρός και υπεύθυνος άνθρωπος", σημείωσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε αυτήν την εβδομάδα τον νυν γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν ότι ηχογράφησε μυστικά μια ιδιωτική συνομιλία που είχε μαζί του όταν ο δεύτερος ήταν πρωθυπουργός της Δανίας.