Αν Σινκλέρ: Ο Στρος – Καν με «κοίμιζε»

Αν Σινκλέρ: Ο Στρος – Καν με «κοίμιζε»

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά μίλησε για το σκάνδαλο σεξουαλικής επίθεσης, στο οποίο ενεπλάκη ο Ντομινίκ Στρος-Καν, η πρώην σύζυγός του, Αν Σενκλέρ, στη γαλλική τηλεόραση. Η Σενκλέρ, δημοσιογράφος και διευθύντρια της γαλλικής εκδοχής του ιστότοπου Huffington Post, απάντησε σε ερωτήσεις ενός δημοσιογράφου του καναλιού «Φρανς 2» σχετικά με το συμβάν στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης, αλλά και με τις ερωτικές ατασθαλίες του πρώην συζύγου της. Η συνέντευξη μεταδόθηκε χθες το βράδυ μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ «Αν Σενκλέρ, το τίμημα της ελευθερίας», το οποίο είναι αφιερωμένο στην ίδια.

Σε αποσπάσματα της συνέντευξης η Σενκλέρ διαβεβαιώνει ότι δεν γνώριζε εάν οι φήμες για τη σεξουαλική ζωή του Στρος-Καν ήταν αληθινές. «Είτε με πιστεύετε είτε όχι, δεν ήξερα» δηλώνει η πρώην σύζυγος του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ. «Οταν παντρεύτηκα τον Ντομινίκ ήξερα πως ήταν ένας γόης» παραδέχεται στη συνέχεια η Σενκλέρ. Η δημοσιογράφος σχολιάζει ότι γνώριζε για τις φήμες που διαδίδονταν, αλλά εξηγεί πως προτιμούσε να τις αγνοεί, επειδή συνήθως δημιουργούνται για να καταστρέψουν. «Είχα αμφιβολίες και τον ρωτούσα συχνά εάν ίσχυαν οι φήμες», λέει η Σενκλέρ. «Ηξερε να τις διαψεύδει και να με καθησυχάζει» προσθέτει.

Η Αν Σενκλέρ υπήρξε σύζυγος του Ντομινίκ Στρος-Καν από το 1991 έως το 2012. Ο Στρος-Καν είχε κατηγορηθεί πριν από τρία χρόνια για σεξουαλική επίθεση εναντίον της καμαριέρας Ναφισατού Ντιάλο στη σουίτα του στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης. Το σκάνδαλο αποτέλεσε ένα καταστροφικό πλήγμα για την πολιτική καριέρα του Στρος-Καν, ο οποίος εκείνη την περίοδο θεωρείτο το φαβορί για το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές. Μετά τη δημοσιοποίηση των κατηγοριών από την πλευρά της καμαριέρας από τη Νέα Γουινέα, ο Στρος Καν συνελήφθη στη Νέα Υόρκη και αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Σε άλλο απόσπασμα της συνέντευξης η Σενκλέρ σχολιάζει την κατηγορία για απόπειρα βιασμού. «Δεν το πίστεψα, δεν το πιστεύω και ξέρω πως δεν συνέβη κάτι τέτοιο», τονίζει η πρώην σύζυγος του Στρος-Καν, η οποία είχε υπερασπισθεί τον σύζυγό της και είχε παραμείνει στο πλευρό του καθ’ όλη τη διάρκεια της υπόθεσης, η οποία έκλεισε οριστικά στο τέλος του 2012 με μία εμπιστευτική οικονομική συμφωνία μεταξύ του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ και την Ντιάλο.

Η 65χρονη δημοσιογράφος εξομολογείται ότι δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το ξαφνικό αυτό συμβάν. «Κατά καιρούς αναρωτιέμαι αν συνέβη άραγε αληθινά αυτή η ιστορία», λέει η Σενκλέρ. «Ολα ήταν βίαια, περιλαμβανομένων των αντιδράσεων του Τύπου», συμπληρώνει.

Αποσπάσματα δημοσιεύθηκαν πριν από την προβολή της συνέντευξης στην εφημερίδα «Λε Παριζιέν», στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ερόπ 1» και στον διαδικτυακό ιστότοπο «francetvinfo.fr». Η Σενκλέρ είχε δώσει στο παρελθόν γραπτές συνεντεύξεις για το σκάνδαλο, αλλά αρνείτο να απαντήσει σε απευθείας ερωτήσεις για τον Στρος-Καν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή