Αύριο η αγιοποίηση του Ιωάννη Παύλου Β΄ και του Ιωάννη ΚΓ΄

Αύριο η αγιοποίηση του Ιωάννη Παύλου Β΄ και του Ιωάννη ΚΓ΄

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΤΙΚΑΝΟ. Στους αγίους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα συμπεριληφθούν αύριο ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ και ο Ιωάννης ΚΓ΄, σε ιστορική τελετή στο Βατικανό, που αποτελεί προσπάθεια του Πάπα Φραγκίσκου να συγκεράσει τη συντηρητική με την προοδευτική τάση στους κόλπους της Εκκλησίας. Η διπλή αγιοποίηση των δύο σημαντικότερων μορφών του σύγχρονου Ρωμαιοκαθολικισμού θα τελεσθεί από τον Πάπα Φραγκίσκο και υπό τα βλέμματα 800.000 προσκυνητών που αναμένονται στη Ρώμη.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, την τελετή θα παρακολουθήσει από την εξέδρα των επισήμων και ο πρώην Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄, ο οποίος μονάζει σε σκήτη του παπικού κρατιδίου. Οι εκκλησίες της Ρώμης πρόκειται να παραμείνουν ανοικτές για όλη τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, ενώ στην τελετή αγιοποίησης θα παραστεί και η Κοσταρικανή Φλοριμπέτ Μόρα, η ίαση της οποίας από ανεύρυσμα αποδόθηκε σε θαύμα του Ιωάννη Παύλου Β΄. Δεύτερο θαύμα, που αποδίδεται στον Ιωάννη Παύλο μετά τον θάνατό του, αφορά Γαλλίδα μοναχή και την ίασή της από τη νόσο του Πάρκινσον. Παρότι στον μεταρρυθμιστή Πάπα Ιωάννη ΚΓ΄ –εμπνευστή της προοδευτικής εγκυκλίου Βατικανό ΙΙ– δεν αποδίδεται παρά ένα επιβεβαιωμένο θαύμα, η δημοτικότητά του παραμένει τέτοια μεταξύ των πιστών που ο Πάπας Φραγκίσκος επέβαλε την αγιοποίησή του χωρίς να συναντήσει την παραμικρή αντίδραση. Ερωτηθείς χθες από δημοσιογράφους για την εκστρατεία πάταξης του λατινοαμερικανικού μαρξιστικού κινήματος της Θεολογίας της Απελευθέρωσης από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄, ο εκπρόσωπος του Βατικανού παραδέχθηκε πως ο Πολωνός Ποντίφικας πήρε ορισμένες «αμφιλεγόμενες αποφάσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή